ERDON Helyi hírek

2011.08.29. 08:54

Ünnepeltek a svábok

Szatmár megye — Tizenhatodik alkalommal szervezte meg a Német Demokrata Fórum Szatmár megyei szervezete és a Gemeisam Ifjúsági Szervezet az Aratófesztivált.

Szatmár megye — Tizenhatodik alkalommal szervezte meg a Német Demokrata Fórum Szatmár megyei szervezete és a Gemeisam Ifjúsági Szervezet az Aratófesztivált.

 

Tizenhatodik alkalommal szervezte meg a Német Demokrata Fórum Szatmár megyei szervezete és a Gemeisam Ifjúsági Szervezet az Aratófesztivált. Augusztus 27–én könyvbemutatóval kezdődött a hagyományos rendezvény, Szatmárnémetiben a svábházban Ovidiu Ganţ parlamenti képviselő a közéletben eltöltött 10 évéről megjelent kötetét mutatta be, illetve dedikálta. A könyv címe Bucureşti, Berlin, Bruxelles 10 ani – 10 Jahre. Ezt Identitás, kultúra, nyelv címmel pódiumbeszélgetés követte. A program folytatásaként az ország különböző sváb közösségeiből érkezett csoportok látványos népviselet bemutatóját, és táncait csodálhatták meg a szatmáriak. A felvonulás a svábháztól indult, s a régifőtéri parkban ért véget, ahol a fúvósok csoportja a II. Harsonaszó Fesztivál keretében nagy sikerű koncerttel hálálta meg a publikumnak azt, hogy kitartottak mellettük nyolc szombat délutánon át. Az Aratófesztivál szombati programja késő este ért véget. Mint elhangozott, jövőre a fesztivált nemzetközivé szeretnék tenni, ahol többek között neves magyarországi fúvósokkal is megismerkedhet a nagyérdemű. A rendezvény vasárnap a szatmárnémeti Székesegyházban német nyelvű szentmisével ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!