ERDON Helyi hírek

2011.08.16. 13:25

Öt tonna elektromos hulladékot gyűjtöttek

Bihar megye - Több, mint öt tonna elektromos és elektronikai hulladékot gyűjtöttek össze az elmúlt szombaton, egy környezetvédelmi akció keretében Érmihályfalván. A lomtalanítók tombolán vehettek részt.

Bihar megye - Több, mint öt tonna elektromos és elektronikai hulladékot gyűjtöttek össze az elmúlt szombaton, egy környezetvédelmi akció keretében Érmihályfalván. A lomtalanítók tombolán vehettek részt.

Az érmihályfalvi önkormányzat pár éve saját szervezésben már tartott elektromos és elektronikai hulladék összegyűjtését célzó akciót, ami akkor „érdekes” eredményre vezetett: az egybegyűlt lomokat az éj leple alatt „ismeretlenek” az utolsó darabig széthordták! Valószínűleg ők maguk hasznosították újra a bennük talált, még értékesíthető fémet, a többi pedig valószínűleg az illegális szemétdombokat gyarapította. Most az önkormányzat és az Újrahasznosítási Országos Egyesület összefogásával jött létre az akció, melynek keretében az elmúlt szombaton három gyűjtőponton várták a lomoktól megszabadulni kívánó lakosokat: a főtér egyik végében, a körforgalomnál, illetve a Dihenes negyedbeli dupla sorompónál.

Muzeális lomok

Reggel 9 és délután 16 óra között több, mint öt tonna elektronikai és elektromos hulladék gyűlt össze hajsütővasaktól hűtőszekrényekig, számítógép-monitoroktól táskarádiókig. Sok olyan holmi is előkerült, melyeknek még akár múzeumokban is lehetett volna helyet szorítani, gondolunk itt például régi tévékészülékekre, lemezjátszókra. A környezetvédelem gyakorlására nálunk manapság még egy kis ösztönzés sem árt, ezért a lomokat leadók tombolaszelvényt is kaptak, melyekkel 3 fűnyírót és 10 fúrógépet lehetett nyerni. A három gyűjtőponton több, mint 500 ilyen szelvényt oszthattak ki. A sorsolásra másnap délben került sor a Polgármesteri Hivatalban. Ezen több, mint ötvenen vettek részt, és elkerülendő a részrehajlás legkisebb gyanúját is, a nyerteseket maguk a nyereményre áhítozók húzták ki.

A nyertesek

Fűnyírót nyert – Király Zsuzsanna (Kálvin J. u. 6.), Biri Katalin (Kós K. u. 1.), Nistor Sándor (Szilárd Leó u. 15.); fúrógépet nyert – Csomós Éva (Hunyadi J. u., bl.Z1B, ap.3.), Chirai Ilona (Kodály Z. u. 4.), Kussy István (Forráskút u. 4.), Kussy Róbert (II.Rákóczi F. u. 14.), Nagy Ferenc (Vörösmarty M. u. 56.), Toroczkai L. Károly (Malom u. 21.), Rákóczi Ilona (Szőlőskert u. 28.), Boldijar Stefan (G.Cosbuc u. 12.), Tóth Zoltán (Mester u. 37.), Dávid Éva (Szőlőskert u. 16/A.) A nyeremények személyi igazolvány és a kapott szelvény felmutatásával átvehetőek a Polgármesteri Hivatalban, az elöljáróság szakemberénél, Indrie Ovidiunál, aki ezúton is köszönetet mond mindenkinek, aki részt vett a környezetvédelmi és lomtalanítási akcióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!