ERDON Helyi hírek

2011.08.23. 18:22

Osztják a katedrákat

A Szatmár megyében szabadon lévő helyettes tanári állások leosztása nyílt gyűlések keretében történik a szatmárnémeti Constantin Brâncuşi Iskolaközpontban.

A Szatmár megyében szabadon lévő helyettes tanári állások leosztása nyílt gyűlések keretében történik a szatmárnémeti Constantin Brâncuşi Iskolaközpontban.

Kedden azon oktatók helyzetét oldották meg, akik összevonás miatt maradtak állás nélkül, valamint azokét is, akik áthelyezésüket kérték. Augusztus 24–én és 25–én a leosztáson azok a tanárok vesznek részt, akik a versenyvizsga valamelyikén 5–ös osztályzatot, vagy annál nagyobb jegyet értek el. Ma magyar, román és német tagozatos óvónők, a magyar és román tagozatos tanítónők, valamint technológia szakos tanárok és szakoktatásban gyakorlati órákat tartó pedagógusok (mesterek) foglalhatnak katedrát. Szerdán sport, biológia, kémia, román nyelv és irodalom, informatika, fizika, történelem, társadalomtudományok, földrajz, matematika, művészetek, iskolai tanácsadó, speciális oktatás, vallástanárok, magyar nyelv és irodalom, valamint idegen nyelv szakos oktatók választhatnak állást.

Egyébként a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség az idei évben 54 címzetes és 620 helyettesítői állást hirdetett meg, a júliusban vizsgázók mindössze 26 helyet foglaltak. A fennmaradt szabad helyekre augusztus 4–én ismét versenyvizsgát szerveztek, melyre azok jelentkezhettek, akik az első vizsgaidőszakban nem értek el átmenő osztályzatot, vagy valamilyen oknál fogva nem tudtak részt venni az első próbán — ekkor sem sok sikerrel, mivel 188 jegyből mindössze 83 volt 5–ös, vagy annál nagyobb osztályzat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!