ERDON Helyi hírek

2011.08.03. 17:09

Modern altatógépet vásárolnak az Avasfelsőfalui Városi Kórháznak

Bár nem annyira látványosan, de az Avasfelsőfalui Városi Kórház is igyekszik fejlesztéseket eszközölni az orvosi segédeszközök tekintetében.

Bár nem annyira látványosan, de az Avasfelsőfalui Városi Kórház is igyekszik fejlesztéseket eszközölni az orvosi segédeszközök tekintetében.

Egy hónapon belül új altatógéppel gazdagodik az Avasfelsőfalui Városi Kórház azon közbeszerzési pályázat értelmében, amelyet néhány napja írtak ki. „Az egészségügy minisztérium és a megyei tanács társfinanszírozásával vásárolhatjuk meg az új aneszteziológiai készüléket, amely csaknem 143 ezer lej összértékű, és a jelenleg használtnál sokkal fejlettebb. Tartalmaz egy úgynevezett kapnográfot is. A régi altatógépet pedig egy másik műtőben használjuk majd” - nyilatkozta Mitrut Diana az Avasfelsőfalui Városi Kórház menedzsere. Az új és az eddiginél modernebb felszerelés nagy segítségére lesz a műtét alatt az altatóorvosnak, hiszen a kapnográf funkciója az, hogy mérje a beteg által kilélegzett CO2-mennyiséget, így annak használatakor a CO2 görbe jellegzetessége azonnal jelzi, hogy az intubációkor használt tubus a helyén van-e.

 

260 ágy

 

Az Avasfelsőfalui Városi Kórház a szaktárca által javasolt, kompetencia alapú besorolásnál a negyedik szintet jelölte meg, vagyis korlátozott kompetenciájú kórház, amely kis területen biztosítja a megyében a közegészségügyi ellátást. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tudnának és ne akarnának ezen a szinten belül fejlődni, és olyan műszereket beszerezni, amelyek egyrészt megkönnyítik az ott dolgozó orvosok munkáját, másrészt szavatolják azt, hogy a betegeknek maximális ellátásban lesz részük. A kórháznak jelenleg 260 ágyra van szerződése a Szatmár Megyei Egészségbiztosító Pénztárral, s bár ez nem tűnik túl soknak, de a megye egy igen jelentős lakosságszámú részét látja el. A 2010-es decentralizálás óta pedig a megyei tanács hatáskörébe tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!