ERDON Helyi hírek

2011.08.11. 09:02

Megkezdődtek a pótvizsgák

Azok a diákok, akik a tanév során valamilyen tantárgyból megbuktak, a napokban pótvizsgán vesznek részt.

Azok a diákok, akik a tanév során valamilyen tantárgyból megbuktak, a napokban pótvizsgán vesznek részt.

 

Mariana Brumboiu, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség sajtószóvivője elmondta, egyelőre pontos adatot nem lehet tudni arról, hogy megyénkből hány diák vesz részt különböző pótvizsgákon. A középiskolát végzett diákok számára augusztus 10–11–én, a VIII. osztályt végzettek számára augusztus 25–26–án, a többi osztály tanulói számára pedig augusztus 29. és szeptember 2. között tartják meg pótvizsgát. A szaktanfelügyelő hozzátette, a tanintézmények maguk döntik el, hogy a kijelölt időszakokon belül mikor is rendezik meg a bukott diákok vizsgáztatását.

Azok a XII. osztályos diákok, akik pótvizsgáznak, az érettségi őszi vizsgaidőszakára július 11. és 15. között iratkozhattak be. A pótérettségi szóbeli próbáinak sorozata augusztus 22–én, az írásbelik sorozata augusztus 29–én kezdődik, az első eredményeket pedig szeptember 4–én teszik közzé.

Emellett a pótvizsgázó nyolcadikosok számára a középiskolákba való beiratkozást és leosztást szeptemberben tartják meg. Az elhivatottsági osztályokba jelentkezők számára a felvételi próbákat szeptember 1. és 4. között tartják meg, míg szeptember 5. és 7. között leosztják azokat a diákokat, akik még nem iratkoztak be IX. osztályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!