ERDON Helyi hírek

2011.08.16. 17:19

Elhagyott fűtőházak

Bár két éve koncesszióba van adva, a szatmárnémeti 16-os lakónegyed egyik kazánházát hajléktalanok vették birtokukba.

Bár két éve koncesszióba van adva, a szatmárnémeti 16-os lakónegyed egyik kazánházát hajléktalanok vették birtokukba.

 

Szatmárnémetiben 22 fűtőház maradt üresen, melyek nagy részét már átalakították. A legkülönfélébb célokra használták fel őket, templomokat, üzleteket, irodaházat, sportközpontot, raktárat létesítettek bennük. Mára 4-5 épület maradt használatlanul. Ilyen a 16-os lakónegyedben az Avram Iancu Általános Iskola közelében levő kazánház, amelyet évek óta hajléktalanok vettek birtokba, félelmet keltve a közeli tömbházak lakóinak körében. Az épület falait nagy felületen borítják üveglapok, melyek darabjai folyamatosan hullanak alá, szilánkokra törve és veszélyeztetve –játszótér hiányában – az épület közelében játszó gyermekek testi épségét.

 

A City Mad Kft. a gazdája

Kérdésünkre Kereskényi Gábor alpolgármester elmondta, az illető fűtőházat mintegy két éve adták koncesszióba a dr. Dumitru Fanea sebészorvos, városi tanácsos által képviselt City Mad Kft.-nek, amely orvosi központot szeretett volna benne létesíteni. A húsz évre szóló bérleti díjként a cég 60 000 lejt fizetett ki az önkormányzatnak. Gondot okoz, hogy óriási, közel 1000 négyzetméteres alapterületről van szó, melynek felújítása igen nagy beruházást jelent. A szerződés szerint két év alatt kellett volna befejezzék a beruházást, amit még el sem kezdtek. Amint az alpolgármester elmondta, a két éves határidő lejárta után a városnak fel kellene bontania a szerződést, és újra licitre bocsátani az épületet. Abban az esetben azonban vissza kell fizetniük a bérleti díj nagy részét a vállalatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!