ERDON Helyi hírek

2011.08.08. 07:58

Együtt ünnepeltek a mezőteremiek

Szombaton hatodik alkalommal rendezték meg a falunapot Mezőteremen, szokás szerint augusztus első szombatján, hiszen ilyenkor sokan töltik itthon szabadságukat az idegenbe szakadtak közül.

Szombaton hatodik alkalommal rendezték meg a falunapot Mezőteremen, szokás szerint augusztus első szombatján, hiszen ilyenkor sokan töltik itthon szabadságukat az idegenbe szakadtak közül.

 

Falunapot tartottak a hétvégén Mezőteremen. A hivatalos programok előtt, a délelőtt folyamán labdarúgó-mérkőzést szerveztek, ennek keretében az „öregfiúk” csaptak össze a „mostani fiúk” csapatával. A hivatalos megnyitóra délután 15 órakor került sor, Schwegler Árpád alpolgármester három nyelven (magyarul, románul és németül) köszöntötte az ünneplőket, a megyei elöljárókat, a szomszédos települések polgármestereit, és jó szórakozást kívánt mindenkinek.

A fellépők sorát a mezőpetri és bélteki egyesített fúvószenekar nyitotta meg, megadva egy hamisítatlan falunap alaphangulatát, majd az Oszóczki Adél vezette helyi tánccsoport vette birtokba a színpadot, mintegy két és fél órán keresztül szórakoztatva a közönséget. Nem mindennapi teljesítmény a mezőteremi fiatal táncosok részéről, hogy egy ilyen hosszú, mégis tartalmas műsort sikerült az eseményre összeállítaniuk, melyet a közönség is szemmel láthatóan élvezett. Első blokkjukban néptáncok, illetve népies táncok szerepeltek: stilizált román, magyar és német táncok, szalagos tánc. A következő két összeállításban modern- és társasági táncok kaptak helyet: latin tánc, rock n roll, keringő, kánkán, balett, kalapos tánc, „cowboytánc” és mazsorett-tánc. A teremi fiatalok fellépései között a Karoler Trio előadásában csendült fel a sváb népzene.

A székelyhídi Control Dance már kivívta hírnevét látványos előadásaival, visszatérő és kedvelt fellépői a partiumi falunapoknak, a teremi színpadon is gondoskodtak a lüktető hangulatról. Utánuk Horea Someșean román népdalokat énekelt, majd a sztárfellépő Judy, a Groovehouse énekesnője szórakoztatta a közönséget. A jeles nap pedig az elmaradhatatlan utcabállal zárult.

Schwegler Árpád elmondta, hogy a hatodik falunap megrendezését egyhangúan támogatta a település vezetősége, hiszen igenis szükség van erre a napra, az ünnepre. Az időpont sem véletlen: augusztus első szombatja. Németországban ilyenkor van a szabadságolások időszaka, sokan látogatnak haza a kitelepedettek közül. Megfelelő alkalom ez, hogy a családok, ismerősök találkozzanak, együtt szórakozzanak. És azért szombaton, nem pedig vasárnap (amelyik napon általában falunapot tartanak), mert így senkinek sem kell azért megszakítania mulatozását, mert másnap reggel munkába kell mennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!