ERDON Helyi hírek

2011.07.01. 13:50

Veszélyes bandát kaptak el

Bihar megye - Egy nemrég, Margittán elkövetett emberölés gyanúsítottjait kapták el szerdán a Bihar megyei rendőrök, együttműködve az ügyészséggel. Ma beszámoltak a részletekről.

Bihar megye - Egy nemrég, Margittán elkövetett emberölés gyanúsítottjait kapták el szerdán a Bihar megyei rendőrök, együttműködve az ügyészséggel. Ma beszámoltak a részletekről.

A Bihar megyei rendőrség épületében megtartott sajtótájékoztatón Adrian Bucur rendőrfőfelügyelő, Viorel Gavra Bihar megyei főügyész, valamint Iosif Mante, a Bihar megyei Rendőrségen belül működő nyomozási osztály vezetője számolt be a részletekről. Mindannyian kihangsúlyozták: az ügy felderítése csapatmunka volt, ők és munkatársaik sokszor éjt nappallá téve dolgoztak és sikerként könyvelik el, hogy elkapták a közveszélyes gyanúsítottakat, akik jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

Kegyetlenül

A bűntett május 21-ről 22-re virradóra történt. Két gyanúsított, Jeremiás L. Sándor, valamint Radócz István betörtek egy marigttai házba, ahol egy idős hölgy lakott. Először átmásztak a kerítésen, majd lebontották egy terasz cseréptetejét, onnan a padlásra jutottak, majd lemásztak a házba. A 83 éves, idős hölgyet álmából felébresztve addig ütlegelték és folytogatták, míg életét vesztette, közben elvették ékszereit, fülbevalóit például kitépték a füléből. A banda négy tagból állt, velük volt Balázs L. Lajos és Lazăr N. Gyula is, de utóbbi kettő nem jutott be a lakásba. A négy férfi közül hárman székelyhídi lakosok, Radócz István pedig Berettyóújfalun élő magyar állampolgár.

Meglepetésszerűen

A bűntényt követően a nyomozók megtekintették azt a felvételt, melyet a nénivel szemközt lakó cég kamerája rögzített, továbbá végigjárták a zálogházakat, s rá is bukkantak az ellopott ékszerekre. Mint kiderült, a gyanúsítottak már a bűntény utáni napon zálogházba vitték az ékszereket, sőt, egyikük gépkocsivezetői igazolványának másolatát is otthagyta. Elfogásuk meglepetésszerűen történt: a bandatagok keddről szerdára virradóra egy hasonló rablást követtek el Arad megyében, s ezúttal sikerült elfogni őket. Éjjel egyórakor már folyamatban volt a kihallgatásuk is.

Legyünk óvatosak

Mint elhangzott, a banda valószínűleg korábban is elkövetett különféle bűntetteket, a gyanú szerint más megyékben, sőt, Magyarország területén is. Gyakorlatilag nem dolgoztak, abból éltek, amit elloptak és eladtak. Ebben az esetben Jeremiás szolgáltatta a szükséges információkat, aki évekkel korábban munkát vállalt az idős hölgynél. A nyomozási osztály vezetője a sajtótájékoztatón kihangsúlyozta: mindenkinek nagyon kell vigyáznia, kit enged be a lakásába, különösen az idős, egyedülálló embereknek. Előfordul ugyanis – mint ahogy most is történt - hogy a korábbi munkás évek múltán betörőként tér vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!