ERDON Helyi hírek

2011.07.18. 16:35

Sokan pályáztak Szatmár megyében

Idén másfél hónap alatt 473 pályázatot nyújtottak be a megyében a Zöld Ház program keretében.

Nem fogad több pályázatot a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a magánszemélyek számára kiírt Zöld Ház program keretében. Amint Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója elmondta, július 15-ig magánszemélyek összesen 473 pályázatot nyújtottak be, 361-et napkollektorok, 103-at növényi tüzelésű hőközpontok, 9-et pedig hőszivattyúk beszerzésére. A megye számára eredetileg kiutalt összeg 1.694.024 lej volt, amelyet utólag kiegészítenek 2.776.000 lejre, ugyanis azokból a megyékből, ahol a kevesebb igénylés miatt nem fogyott el a kiutalt keret, átirányítanak összegeket azokba a megyékbe, ahol több pályázatot nyújtott be a lakosság. Eszerint minden Szatmár megyében benyújtott pályázatot finanszírozni fognak, erre már ígéretet tett a Környezetvédelmi Alap Kezelősége. A tavalyi pályázati szesszióban összesen 337 pályázatot nyújtottak be Szatmár megyében, ebből ez ideig 316 volt értékelve, amelyből 280-at fogadtak el, a többi dossziét még ki kell egészíteni. Az igénylők közül összesen 121-en kapták meg eddig a megpályázott összeget.

Jogi személyek

A program keretében jogi személyek idén már nem nyújthatnak be pályázatokat, ugyanis a januárban indult szesszióban nagyon sok igénylés érkezett, melyek értékelése még folyamatban van. A jogi személyek számára kiírt újabb pályázati szesszió az ígéretek szerint jövő év elején indul. További tájékoztatást kaphatnak a környezetvédelmi ügynökség szatmárnémeti székhelyén a Mircea cel Bătrân utca 8/B szám alatt naponta 8 és 16.30 óra között, telefonszám: 0261 736003, www.apmsm.ro.

Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!