ERDON Helyi hírek

2011.07.19. 14:43

Projektekben vesznek részt

Nagyvárad- Különböző projektekben vesz részt mostanában a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége. A részleteket Ioan Lucian elnök és a vezetőség tagjai ismertették, egy sajtótájékoztató keretében.

 Ioan Lucian elnök kifejtette: mostanában a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége öt európai uniós támogatású projektben vesz részt projektvezetőként vagy -partnerként. Ezek közül négy a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul meg, egyet pedig a strukturális alapokból finanszíroznak. Előbbi kategóriába tartoznak a Bihar és Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei kis- és közepes vállalkozások határ menti együttműködése a sütő-, a szállítás- és az építkezésipar területén (80 ezer eurós költségvetés); a határ menti együttműködés a vállalkozásokért Phare CBC- program (120 ezer euró); a vállalkozói központ létesítése (4 millió euró), valamint a Publi.com- kétnyelvű határ menti kiadványok (320 ezer euró) elnevezésű projektek.

A strukturális alapokból finanszírozott, három évig futó, A munkavállalók alkalmazkodó képessége, a munkaadók sikere elnevezésű projektet Sorina Badea alelnök részletezte. Arra hívta fel a figyelmet: a 2010. november 1. és 2013. október 31. között zajló projekt keretében tanfolyamokat szerveznek a cégek alkalmazottai számára, egy-egy csoportban ideális esetben 10-12 személy vesz részt, bővebb információk ezzel kapcsolatban a www.succesulangajatorilor.ro honlapon találhatóak. Florin Balint alelnök az idén májusban lezárult Publi.com projekttel kapcsolatban elmondta: az Împreună business/Együtt üzleti hetilapot, és az impreunabusiness.ro/egyutthirportal.hu honlapot közösen jelentették meg, illetve üzemeltették egy klaszter egyesülettel. Bár a projekt lezárult, a honlapot tovább működtetik és az újságot is szeretnék tovább kiadni, amennyiben van rá igény, akár az eddig megszokott 4 ezres példányszámban is.

 

Egyéb újdonságok

 

Ioan Lucian arról is beszámolt: a közelmúltban a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének delegációja is képviseltette magát a Romániai Munkaadók Országos Szövetségének azon küldöttségében, mely látogatást tett Budapesten a magyarországi Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségénél, és az együttműködés lehetőségeiről tárgyalt. Szintén újdonságnak számít, hogy a Vállalkozók Szövetsége ezentúl hét különböző szolgáltatáscsomagot kinál a tagjainak, a havonta befizetett tagdíj összegének függvényében. Ugyanakkor hetente egy ingyenes éjszakát biztosít számukra az egyik hajdúszoboszlói szállodában, ezen a héten szombaton pedig golftanfolyamon vehetnek részt a köröskisjenői golfklubban.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!