ERDON Helyi hírek

2011.07.01. 09:14

Nyári szünet az iskolában

Az idei évben is tartanak nyári foglalkozásokat a Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskolában.

Az idei évben is tartanak nyári foglalkozásokat a Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskolában.

 

A szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskolában az idei évben immár harmadik alkalommal szervezik meg a „Nyári iskola” nevet viselő programot. Az iskola igazgatónője, Hudák Ildikó elmondta, a tanintézmény pedagógusi közössége által szervezett nyári tevékenységek hétfőn, július 4–én kezdődnek. A szünidejüket töltő gyermekek hétfőtől péntekig, 9 és 12 óra között szervezett programokon vehetnek részt. A nyári vakációs tevékenységek különböznek a tanévben már megszokott foglalkozásoktól. A tervezett programok között lesznek mozgásra, logikára és ügyességre épülő játékok is, a művészeti tevékenységek keretében a gyermekek festményeket, rajzokat, origamit készíthetnek majd, a praktikus és háztartási tevékenységeken pedig salátákat, fánkot, édességeket készítenek majd közösen a gyermekek. Emellett a résztvevők énekelni fognak angolul, hangszeres kísérettel.

A foglalkozások mellett az I–VIII. osztályos diákok számára vetítéseket is tartanak.

Az igazgatónő hozzátette, ezen tevékenységeket az Európai Bizottság által finanszírozott, a bukaresti

„Közösségi Programok az Oktatás és Szakmai Képzés Nemzeti Ügynöksége” által jóváhagyott Comenius — Egész Életen át Tartó Tanulási Program keretén belül, 2009–2011 között zajlott „Mesék a játékerdőből – Märchen aus dem Spielzeugwald” többoldalú partnerségi pályázat szellemében szervezik.

Az iskola vezetősége és tanári kara várja mind a tanintézmény növendékeiket, mind azok barátait, a jövendőbeli elsősöket, valamint mindenkit, aki egy másféle iskolával szeretne megismerkedni, és nem utolsósorban szülőket, nagyszülőket is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!