ERDON Helyi hírek

2011.07.04. 18:12

Nem a teherforgalomnak javították ki a lázári utat

Úgy értesültünk, hogy Lázáriban többen kételkedni kezdtek abban, hogy az elmúlt héten befejezett aszfaltozás pusztán a főúton addig éktelenkedő gödrök eltüntetését célozta volna.

Úgy értesültünk, hogy Lázáriban többen kételkedni kezdtek abban, hogy az elmúlt héten befejezett aszfaltozás pusztán a főúton addig éktelenkedő gödrök eltüntetését célozta volna.

Az üggyel kapcsolatban Csehi Árpád, a megyei tanács elnöke elmondta, hogy az utóbbi években nem igazán jutott pénz arra, hogy a Lázári településen keresztülfutó megyei út egy jelentős szakaszát kellő módon megjavíttassák, így ennek most érkezett el az ideje. A későbbiekben persze erre még kerül egy aszfaltréteg, amely végre igazán járhatóvá teszi a hat méter széles utat. A problémát az okozta, hogy ugyanebben az időszakban esett szó arról a befektetésről is, amelyet az eredeti tervek szerint a megyei tanács és Szatmárnémeti Helyi Tanácsa közösen végzett volna, mégpedig a megyeközpont északi részének elkerülő útja. Ám ez az út nem a Lázárin keresztül vezető DJ 194 C jelzésű út, hanem egy másik, amely jelenleg még csak mezei földút, s amelynek a járhatóvá tételére 800 ezer lejt költ majd a város. A lázáriak megnyugodhatnak a megyei tanács elnöke szerint, mert eddig sem vezették keresztül a településen a nehézgépjármű-forgalmat, de ezután sem áll szándékukban. A most kijavított útszakasz megfelelő összeköttetész biztosít immáron Pusztadaróc és Batiz között, azzal az egy — aprónak nem nevezhető — hibával, hogy az úgynevezett Tetves szakaszon megfelelő alapozás hiányában újra és újra megsüllyed a teherforgalom miatt erősen igénybe vett útszakasz, s az most nehezen járható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!