ERDON Helyi hírek

2011.07.15. 17:17

Kihallgatások a DNA székhelyén

A Borbély László környezetvédelmi minisztert is érintő korrupciós botrány kivizsgálásában tegnap Szatmárnémetiben történtek kihallgatások.

A Borbély László környezetvédelmi minisztert is érintő korrupciós botrány kivizsgálásában tegnap Szatmárnémetiben történtek kihallgatások.

Pénteken a Korrupcióellenes Ügyészség szatmárnémeti irodájában ügyészek hallgatták ki, azt a két személyt, akik érintettek a Borbélyt is érintő korrupciós ügyben. A két kihallgatott férfi azon cégeket képviselte, akik a Borbély vejének szülei nevén, Bukarestben, a Victoriei sugárúton található lakásába építőanyagot szállítottak. A tanúk a pénteki kihallgatást követően nem nyilatkoztak a sajtó képviselőinek, egyikőjük azt mondta, hogy tévedésből hívták be, míg a másik tréfásan azt jegyezte meg, hogy udvarolni érkezett. Mindkét tanút megközelítőleg egy-egy órán át hallgatták ki az avasújfalui üzeltember, Ioan Ciocan ügyvédjének, Mircea Stratulat jelenlétében. „Ma két személyt tanúként hallgattak ki az ügyészek. A két személy építőanyagokat szállított az említett lakás felújítási munkálataihoz. Eddig semmilyen számla nem lett kifizetve. A munkálatokat nem fejezték be a munkások, így az eddig elvégzett munkért sem kaptak pénzt – nyilatkozta tegnap Stratulat, aki azt is elmondta, hogy az építkezési anyagokat a rendelési lap alapján szállították le az ingatlanhoz, a kifizetés akkor történik, ha a felújítás befejeződött. „A megállapodás Borbély felesége és egy alkalmazott között született – hangsúlyozta az ügyvéd, aki azt is elmondta, vélhetően több kihallgatás is lesz majd az ügyben. Borbély Lászlót és feleségét a Korrupcióellenes Ügyészség nagyváradi ügyészei hallgatták ki a csütörtöki nap folyamán, mely kihallgatáson szintén jelen volt a szatmári ügyvéd, Stratulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!