ERDON Helyi hírek

2011.07.19. 16:41

Ismét Érmihályfalván a Repülő Gorillák

Bihar megye - A Repülő Gorillák (The Flying Gorillas) nevű londoni táncszínház tagjai ezekben a napokban harmadszor tartózkodnak Érmihályfalván, és mint korábban is, most is a helyi Philadelphia Alapítvány pályázati közreműködése által.

 A Repülő Gorillák nevű londoni táncszínház tagjai korábban 2007 őszén és 2008 nyarán fordultak meg Érmihályfalván. Ők egy olyan, beszédet kevésbé használó mozgásszínház, melynek a világ minden tájáról verbuválódott tagjai járják a földrészeket, és az emberek közös nyelvén, a zenéén és a ritmusén teremtenek kapcsolatokat. Korábbi látogatásaik alkalmával hoztak már számunkra egzotikusnak számító táncokat, illetve bebizonyították, hogy bármilyen használati tárgyból lehet hangszer.

 

Előadás pénteken

 

Nem zárkóztak el a tanulástól sem, a helyi Nyíló Akác tagjaitól lesték el a magyar néptánc alapjait. Most négy "gorilla" érkezett Érmihályfalvára, akik naponta délelőtt és délután foglalkoznak előbb a 7-12, majd a 13-15 éves korosztállyal a Zelk Zoltán iskola tornatermében, hip-hop koreográfiát tanítva. A produkciót július 22-én, pénteken déli 13 órakor fogják bemutatni a város főterén, a nyílvános előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!