ERDON Helyi hírek

2011.07.06. 14:41

Ifjúsági zenetábor Szentmiklóson

Bihar megye - Tizenegy település fiataljainak részvételével tartanak ezekben a napokban ifjúsági zenetábort a hegyközszentmiklósi strandon, az Érmelléki Református Egyházmegye szervezésében.

Bihar megye - Tizenegy település fiataljainak részvételével tartanak ezekben a napokban ifjúsági zenetábort a hegyközszentmiklósi strandon, az Érmelléki Református Egyházmegye szervezésében.

 

 

Hétfőn kezdődött, és vasárnap ér véget az Érmelléki Református Egyházmegye által – a Megyei Tanács támogatásával – szervezett első ifjúsági zenetábor. Fehér Renáta egyházmegyei zenei előadó kérdésünkre elmondta, a tábor ötlete azért fogalmazódott meg, mert sok, és egyre több az olyan egyházközség, melyben a gyerekek és fiatalok is bekapcsolódnak a gyülekezet zenés tevékenységeibe. A tábor célja, hogy zenei képzést nyújtsanak ezeknek a fiataloknak.

 

Furulya, gitár, dob

 

Az egy hét során kezdő és haladó szintű hangszeres oktatás zajlik, az oktatók pedig: furulya – Simon–Szabó István éradonyi lelkész; gitár – Szabó Nagy Attila debreceni zenetanár; dob – Tarcsa Tamás budapesti dzsesszdobos. A résztvevő fiatalok pedig tizenegy települést képviselnek: Apátkeresztúrt, Éradonyt, Érolaszit, Hegyközszentmiklóst, Jankafalvát, Székelyhídat, Érkörtvélyest, Érkeserűt, Szentjobbot, illetve érkeztek Debrecenből és Nagyváradról is. Naponta délelőtt és délután is van áhítat, illetve éjszakánként is van felnőtt felügyelet a táborban, a lebonyolításban Árus László Csongor helyi, Simon–Szabó István éradonyi, Futó Ferenc érolaszi, Bara László nagykágyai, Szabó Zsolt gálospetri, Jakó Sándor Zsigmond jankafalvi, Uri Imre monospetri és Rákos Jenő szentjobbi lelkészek segédkeznek.

 

Jótékonysági koncert

 

A tanulás mellett természetesen vannak szabadidős programok is, és nem meglepő, hogy ezek között, a helyszín adta lehetőséget kihasználva, első helyen van a strandolás, de mellette – illetve a hangszeres tanulás mellett – az éneklésre is hangsúlyt fektetnek. A tábor vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődő istentisztelettel zárul, melynek keretében a gyerekek és fiatalok a héten tanultak repertoárjából összeállított jótékonysági koncertet adnak. A jótékonyság kedvezményezettje pedig az egyházmegye diakóniai szervezete, az ÉRDA lesz. A koncertre monden érdeklődőt várnak a hegyközszentmiklósi templomba.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!