ERDON Helyi hírek

2011.07.11. 11:41

Dunakeszi vendégek Szalacson

Bihar megye - Dunakesziből érkezett diákok vendégeskedtek a napokban Szalacson. Nem csak a helyi, de az egész Érmellék, sőt, Nagyvárad és Szalonta nevezetessségeivel is megismerkedtek. Jövőre a szalacsiak látogatnak Dunakeszibe.

Bihar megye - Dunakesziből érkezett diákok vendégeskedtek a napokban Szalacson. Nem csak a helyi, de az egész Érmellék, sőt, Nagyvárad és Szalonta nevezetessségeivel is megismerkedtek. Jövőre a szalacsiak látogatnak Dunakeszibe.

 

 

A Szalacsról Dunakeszire került Bokor Tünde pedagógus, illetve családja mindig nagy szeretettel gondol vissza szülőfalujára. E szeretet eredményeként a hatodikos Balázs - aki Szalacson élő unokatestvéreivel nem csak rokoni, de baráti kapcsolatban is áll - annyit, és olyan szépeket mesélt osztálytársainak a Radnóti Miklós Gimnáziumban, hogy a dunakesziek négynapos kirándulást terveztek az Érmellékre. Rácz Barna szalacsi iskolaigazgató javaslatára a kirándulás június 23-án kezdődött, hogy ne zavarja meg a nyolcadikosok vizsgáit.

 

Sűrű program

 

Az Omischel Mónika osztályfőnök vezetésével érkezett vendégeket családoknál szállásolták el. Az ajándékba hozott könyveket az iskola könyvtára kapta meg. A vendégek és vendéglátóik nagyon hamar megbarátkoztak, már érkezésük délutánján lovasszekérrel mentek a Tóth utcai szőlőhegyre, ahol Bokor Szilárd tanyáján sütöttek szalonnát. Másnap Adyfalva (Érmindszent) és Nagykároly volt az úticél, hazafelé pedig ellátogattak Érsemjénbe. A következő napon Nagyvárad nevezetességeivel ismerkedtek, este pedig a helyi iskola udvarán focimeccs következett. Azt megelőzően azonban Rácz Barna egy, az iskola névadóját, Balaskó Nándor szobrászt ábrázoló plakettet, egy monográfiát, illetve - utalva a községben lévő nagy hagyományú kézilabdázásra - egy dedikált kézilabdát adott át Omischel Mónikának.

 

Jövőre Dunakesziben

 

A tábortűz mellett énekszó, majd tűzugrás zárta a napot. Vasárnap délelőtt a vendégek házigazdáikkal együtt látogatták meg a nemrég felavatott helyi tájházat. Délben indult haza a dunakeszikek autóbusza, mely még "útbaejtette" Szalontát. Jövőre a dunakesziek fogadják mostani vendéglátóikat. Szalacs szeretetből, emberségből jelesre vizsgázott e pár nap alatt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!