ERDON Helyi hírek

2011.07.25. 17:10

A gyermekrablás csak rémhír

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség kéri a lakosságot, hogy a rémhírek terjesztésében ne nyújtsanak segédkezet. Ha valamiről tudomásuk van, akkor a 112-es segélyhívón keresztül tájékoztassák őket.

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség kéri a lakosságot, hogy a rémhírek terjesztésében ne nyújtsanak segédkezet. Ha valamiről tudomásuk van, akkor a 112-es segélyhívón keresztül tájékoztassák őket.

Időről időre felbukkannak azok a híresztelések — legutóbbi a szerkesztőséghez két éve jeleztek ilyesmit —, melyek szerint Szatmár megyében gyermekeket rabolnak el, Az elrabolt gyermekeket a pletyka szerint vagy külföldre adják el gyermekprostitúciós céllal, vagy megölik őket, hogy a szerveiket tudják értékesíteni. A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség megunva a rémhírek terjedését írásos tájékoztatót juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben nyomatékosan felhívják a figyelmet arra, hogy egyetlen egy ehhez hasonló esetet sem jelentettek a rendőrségen, illetőleg egyetlen egy kómában lévő személyt sem találtak, akinek hiányzott volna egy vagy több szerve. Ezen túlmenően nem történt jelentés arról sem, hogy az utóbbi időben gyermek tűntek volna el otthonról. A rendőrségi nyilatkozat szerint ezek pusztán rémhírek terjesztésére jók, és kérnek mindenkit, ha ilyesmit hall, akkor ne adja azt tovább, mert azzal megalapozatlan információk nyomán pánikhangulatot kelt. A rémhírek terjesztése helyett a 112-es telefonszámon kérik jelentését mindazoknak a szabély- vagy törvénysértéseknek, amelyek felderítése vagy megoldása a rendőrség hatáskörébe tartozna. „A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség biztosít mindenkit arról, hogy nem kell semmilyen gyermekrablással szembenézni, és kéri a lakosság segítségét az ilyesfajta üzenet terjesztésében” - áll a rendőrségtől kapott írásos tájékoztatóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!