ERDON Helyi hírek

2011.06.10. 18:18

Testvérvárosok kiállítása

<p>Nagykárolyi és nyírbátori képzőművészek alkotásaiból, kézimunkáiból összeállított kiállítás nyílt tegnap a Szent László Közösségi Házban.</p>

A testvérvárosi kapcsolat jegyében szerveződött nagykárolyi és nyírbátori képzőművészek alkotásaiból az a kiállítás, melyet tegnap délután 17 órakor nyitottak meg Nagykárolyban, a Szent László Közösségi Házban

Simics Lajos festményekkel, Fodor Béláné és Horváth Mihályné gyöngyökkel, Tabi Józsefné és Varga Sándorné tűzzománccal, míg Vilmányi Mária Magdolna gobelinnel érkezett, mindannyian Nyírbátorból. Nagykárolyt Lendvay Zoltán festőművész, Hauler Gyöngyi gobelinkészítő és Nagy Erzsébet csipkekészítő képviselte.

A kiállítást a Kaffka Margit Művelődési Társaság és Nagykároly Önkormányzata szervezte, ennek megfelelően Kovács Jenő polgármester és Sróth Ödön, a KMKT elnöke mondtak megnyitó beszédet. Kovács Jenő köszöntötte a megjelenteket, elsősorban a vendég nyírbátoriakat. Elmondta, hogy több ehhez hasonló, közös művészeti eseményt kellene szervezzen a két város együtt, hiszen ez az igazi testvértelepülési kapcsolat, amelyik nem elsősorban a protokollról szól.

Sróth Ödön felidézte a tavaly szeptemberi, nyírbátori kiállítást, ahol megígérte, hogy „válaszul” Nagykárolyban is megismétlik azt. Ha kicsit más összeállításban, de ez most valósult meg. Lévén Kaffka Margit születési évfordulója, a megnyitó mottója is egy Kaffka-idézet lett, ezzel ajánlotta mindenkinek a tárlat megtekintését: „...el kell hitetni magunkkal egy s más dologról egy időre, hogy az fontos.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!