ERDON Helyi hírek

2011.06.05. 13:59

Kolozsvári Ünnepi Könyvhét: „A hagyományt a jövőben is éltetni kell, és éltetni is fogjuk”

<p>Kolozsvár - Vasárnap, június 5-én délután véget ért a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, az RMDSZ Főtitkársága és a Romániai Magyar Könyves Céh által közösen megszervezett Kolozsvári Ünnepi Könyvhét.</p>

 

A Kolozsvári Ünnepi Könyvhét az elmúlt pár nap leforgása alatt több helyszínen változatos kulturális programokkal, számos könyvbemutatóval, dedikálással és temérdek könyvvel várta a Mátyás szülőháza előtti térre látogatókat. A nagy múltú hagyomány újjáélesztése a kezdeti tapogatózások után a vártnál nagyobb sikernek örvendett úgy a kiadók, mint a közönség körében. „A Kolozsvári Ünnepi Könyvhét megszervezése által egy olyan jeles eseményt állt szándékunkban visszahozni a kolozsvári kulturális élet eseménynaptárába, mely anyanyelvünkre, hagyományainkra és értékeinkre koncentrál, megteremtve annak lehetőségét, hogy író és olvasó találkozzon, és együtt ünnepelje a magyar könyveket” – ismertette Bodor László, RMDSZ főtitkár-helyettes. „Mind a kiadók, mind a rendezvényre ellátogatók pozitív visszajelzése azt igazolja, hogy Kolozsváron és Erdélyben van igény az ilyen és ehhez hasonló kulturális rendezvényekre, társadalomépítő megmozdulásokra: a programpontok népszerűsége, valamint a kiadók eladásai - a jelenlevő 22 kiadó négy nap alatt több mint 1000 publikációt adott el – arra bátorítanak, hogy ezt a hagyományt a jövőben is éltetni kell, és éltetni is fogjuk” – tájékoztatott Bodor.

Kolozsvári Ünnepi Könyvhét és könyvadományozás

Ugyanakkor Kolozsvári Ünnepi Könyvhét időszaka alatt, az RMDSZ Főtitkárságának kezdeményezésére meghirdetett könyvadományozási akció is eredményesnek bizonyult: „Az összegyűlt több mint 100 könyv bizonyítja, hogy az emberek szeretnek segíteni és törődnek egymással. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki adományával hozzájárult ahhoz, hogy a szórványban élő magyar gyerekek anyanyelvükön olvashassák az irodalom nagyjait” – fejezte ki háláját a főtitkár-helyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!