ERDON Helyi hírek

2011.06.28. 09:04

Kenőpénz elfogadásával vádolják

<p>Nagyvárad - A Nagyváradi Egyetem vezetősége hivatalból érdeklődött egy olyan bűnvádi nyomozás iránt, melynek alanya az Orvosi és Gyógyszerészeti Fakultás egyik oktatója.</p>

Ennek megfelelően Cornel Antal rektor hétfő reggel átiratot küldött az ügyészségnek, melyben az ügy részleteiről kért felvilágosítást. A vádhatóság megerősítette, hogy dr. Michaela Timar ellen megvesztegetés gyanúja miatt indítottak eljárást. Ennek tudatában a rektor úgy határozott, hogy az előadótanárt felfüggeszti vizsgáztatói minőségéből, illetve megvárja a nyomozás lezártát, annak érdekében, hogy ennek függvényében hozzon további törvényes döntéseket. Ugyanakkor a tanintézmény természetesen továbbra is elutasít bármilyen olyan eszközt, mely arra irányul mindkét fél részéről, hogy valamely vizsgát csalással tegyék le. A törvénytelenségek kiküszöbölése végett együttműködik a rendőrséggel.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!