ERDON Helyi hírek

2011.06.20. 18:09

Gombamérgezéssel kerültek kórházba

<p>Két kislány került gombamérgezés tünetével kórházba, az intenzíven ápolt gyerekek állapota javult. Piacon vett gomba okozta a megbetegedést.</p>

Hétfőn hajnali 4 órakor, gombamérgezés tünetével szállítottak kórházba a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi fogadóállomásának pediátriai osztályára egy 7 és egy 11 éves szatmárnémeti lányt. A gyerekek vasárnap 16 óra tájban fogyasztottak az erdőben szedett gombából — melyet hozzátartozóik a piacon vásároltak —, és az éjszaka folyamán megjelentek a gombamérgezés tünetei (hastáji fájdalom, hányinger, hányás). A gyerekeket a hozzátartozók azonnal a sürgősségre vitték, ahol az ügyeletes orvos beutalta őket az intenzív osztály gyermekrészlegére, ahol jelenleg is kezelés alatt állnak. Állapotuk enyhén javult.

A szakemberek az eset kapcsán ismételten felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy csak ellenőrzött gombát vásároljanak a tragédiák elkerülése végett.

5 métert zuhantak

Június 17. és 20. között 408 személyt láttak el a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban, közülük 136 volt a gyerek. 9 személy szorult ellátásra kullancscsípés miatt, 8 személyt ért bántalmazás, heten sérültek meg közlekedési balesetben, hatan erősen ittas állapotban kerültek a sürgősségre, három személyt kutyaharapás miatt kellett ellátni, heten pedig rovarcsípés miatt jelentkeztek kivizsgálásra. A fent említett időszakban két személyt utaltak be az ortopédiai osztályra különböző törésekkel, azt követően, hogy az említett személyek létráról, illetve padlásról (5–6 méteres magasságból) leestek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!