ERDON Helyi hírek

2011.06.09. 16:26

Felújítják a fürdőket

<p>A hollandiai Dronteni Almere Szakközépiskola két tanárral és hat diákkal érkezett a Nagykárolyi „Alexandru” Ellátói és Gondozói Központba.</p>

 

Holland vendégek érkeztek tegnap a Nagykárolyi „Alexandru” Ellátói és Gondozói Központba. Látogatásuk célja felújítani az intézmény első emeletén található 12 lakrész fürdőit. illetve mosdóit. Kala Sándor, a központ igazgatója elmondta, hogy a vendégek a hollandiai Dronten településről érkeztek, pontosabban a Dronteni Almere Szakközépiskolából. A küldöttség két tanárból – Harry Kranendonk és Albert Stap –, valamint hat diákból – Jaco, Rick, Fawad, Patrick, Jesper és Dylan – áll, akik nyári praktika gyanánt végeznek korszerűsítést az intézményben. Szállásukat a Nagykárolyi Könnycsepp Alapítvány biztosítja.

Másodjára Nagykárolyan

„A hollandiai iskolával már régóta baráti kapcsolatot ápolunk, ez már a második látogatásuk a központban. Két évvel ezelőtt már végeztek nálunk felújítási munkálatokat” – tájékoztatott az igazgató, aki kiegészítésképpen elmondta, hogy a jelenlegi modernizáláshoz szükséges alapanyagok beszerzését teljes mértékben az iskola tantestülete és a diákok szülei állták. Mindez hozzávetőlegesen 3000 euróba kerül.

A központ vezetősége a hollandok odaadó munkája, támogatása iránti köszönetképpen egy kirándulást szervez szombaton. A tervek szerint a vendégek Szatmárnémetibe és Nagybányára látogatnak, továbbá megtekinthetik a Gutin-hegységet, valamint a Szaploncai Vidám temetőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!