ERDON Helyi hírek

2011.06.16. 18:35

Egyirányusítás, sebességkorlátozás

<p>Szatmár megye - A Közlekedésbiztonsági Bizottság csütörtöki ülésén több megyeközpontbeli utca egyirányusításáról, sebességkorlátozásról döntöttek, de a parkolók bérlési lehetőségéről is tárgyaltak.</p>

 

A Közlekedésbiztonsági Bizottság tagjai csütörtökön gyűléseztek, és a szokásoknak megfelelően most is paprikás hangulatban folyt az egyeztetés, minden egyes napirendi pont esetén érvek és ellenérvek hangzottak el a végső döntés meghozatala előtt. A Helyi Rendőrség közrendészeti osztálya az Astronauţilor és Aurora utcák forgalmi rendjének felülvizsgálatát kérte, melynek következtében az Aurora utca E19. és A4. tömbházak közötti útszakaszán a parkolás tiltását jelző táblákat helyeznek ki, mint ahogy az A1-es tömbház hátánál található útszakaszon is megtiltják a parkolást, illetve az Aurora utca említett szakaszán kihelyezik az egyirányú utat jelző táblát is. A bizottság tagjai arról is döntöttek, hogy a Voinicelul óvoda előtti járdarészen néhány cölöpöt helyeznek el, mely megakadályozza a járművek járdán való parkolását.

Sebességkorlátozás a biztonságos közlekedésért

A diákok biztonságának megóvása érdekében a Rodnei utcán található iskola előtti gyalogátkelőhely elé fekvőrendőrt helyeznek ki, sebességkorlátozás okán. A Henri Coandă (Batizi) és 9 Mai 1877 utca kereszteződésébe is visszateszik a fekvőrendőrt a lakosok kérésére. Érdekes kéréssel fordultak a Gorunului utca lakói a bizottsághoz, ők azt szeretnék, hogy a jelenleg érvényben levő 60 km/órás sebességkorlátozás határtát emeljék 70-re, melyet a bizottság jóvá is hagyott, de ez esetben a helyi tanácsosok fogják kimondani a végső ítéletet. Egy másik lakóközösség ezzel ellentétben azt kéri, hogy a Victoriei utcában csökkentsék a sebességkorlátozás határt 30 km/órára, melyet a bizottság tagjai szintén jóváhagytak. Az ülésen döntés született arról is, hogy a Mareşal Averescu utca 3. szám alatt a járdán való parkolás megfékezése érdekében cölöpöket helyezzenek ki, míg a Clăbucet utca 1-5-7. számú tömbházak előtti útszakaszon 20 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be, és a gyerekek jelenlétére figyelmeztető közlekedési táblát helyeznek ki. A Dinu Lipatti Filharmónia vezetősége azt kérte, hogy az intézmény és a Tűzoltótorony közelében oldják meg valahogy a közlekedést és a parkolást. A közlekedési bizottság tagjai úgy határoztak, hogy a Luceafarul mozi melletti behajtóhoz egy sorompót tesznek, melyhez az érintett intézményeknek lesz kulcsa, így csak ők fognak tudni behajtani az említett részre. A közlekedésbizottság tagjai arról is döntöttek, hogy a Crişului utca a Braşov utca, a Someşului utca az Independenţei utca, a Louis Calderon utca a Jocului utca, a Jocului utca a Someşului utca, a Belşugului utca pedig a Braşov utca irányába lesz egyirányú. Az ülésen kiderült, hogy a 14-es lakónegyedben összesen 847 parkolóhely van, melyet a lakók térítés ellenében bérelhetnek majd az önkormányzattól. A jelen pillanatig 152 lakos jelezte bérlési széndékát, de a parkolóhelyek feltérképezését az elkövetekző időszakban is folytatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!