ERDON Helyi hírek

2011.06.10. 08:06

Ballagási ünnepség, díjátadással

<p>Szatmár megye - A Sándorhomoki Általános Iskolában a nyolcadikosok csütörtöki ballagási ünnepségén átadták a Bocskai István ösztöndíjat és a Kovács Lajos–díjat, amit a legeredményesebb szárazberki és sándorhomoki végzős kapott.</p>

 

A Sándorhomoki Általános Iskolában első alkalommal rendeztel közösen ballagási ünnepséget a sándorhomoki és a szárazberki nyolcadik osztályos végzősök. Az idei tanév kezdetén az alacsony gyereklétszám miatt elkerülhetetlenné vált a szárazberki és a sándorhomoki iskolák összevonása. A szárazberki szülők nem örültek annak, hogy gyerekeiknek Sándorhomokra kell ingázniuk, de az évzárón már beismerték, hogy az iskolák összevonásával nem kerültek hátrányos helyzetbe a gyerekek, mert utaztatásuk biztosítva van, az iskola színvonalának is jót tett az, hogy szakképzett tanárok oktatnak, a pedagógusok számára pedig kényelmesebb, hogy nem kell utazzanak egyik településről a másikra, hogy megtartsák óráikat.

 

Ballagási ünnepség, köszöntő és díjazás

 

Tizennyolc nyolcadik osztályt befejező tanuló (tizennégy sándorhomoki és négy szárazberki) búcsúzott el az iskolától. Batyujukkal bejárták az iskola termeit, majd az udvarra vonultak, ahol iskolatársaik és családtagjaik várták őket. Előbb a végzősök köszönték meg mindazt, amit az iskolától, annak tanáraitól és természetesen a szülőktől kaptak. Simon Ferenc vezetőtanár arról beszélt, hogy egyetlen nap se telt el haszon nélkül az iskolában töltött évek alatt. Az iskola és annak tanárai mindig arra törekedtek, hogy olyan alapot készítsenek a tanulók számára, amelyre fel tudják majd építeni a tudás falait. Az élet mindig tartogat meglepetéseket, kihívásokat, az iskola tanulóit megpróbálták felkészíteni arra, hogy tudjanak szembe nézni a megpróbáltatásokkal. A sándorhomoki iskola tantestülete bízik abban, hogy az ott végzett tanulók helyt tudnak majd állni a városi iskolákban és bebizonyítják, hogy falusi iskolában is lehet minőségi oktatást végezni. Természetesen a szülőknek sem volt könnyű, az egyre csökkenő bevételeket kellett úgy osztaniuk, hogy gyerekeiket tudják taníttatni.

Az évzárón ebben az évben is átadták a felajánlott száz eurós különdíjakat. A Bocskai István különdíjat a szárazberki Germán István, míg a Kováts Lajos–díjat a sándorhomoki Moldován Krisztina Stefánia kapta. A díjakat Thoroczkay Sándor, az iskola egykori vezető tanárának ötlete alapján hozták létre, amit évente ad át a Bocskai István Kör és Kovács Lajos leszármazottai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!