ERDON Helyi hírek

2011.05.09. 15:02

Súlyos vádak igazgatók ellen

<p>Nagyvárad - A Bihar megyei Törvényszék mellett működő Ítélőtábla vádirata alapján szolgálati és vagyon elleni bűncselekmények vádjával bíróság elé állítják az 55 éves biharpoklosi V.I.-t és a 45 éves belényesi B.A.M.-t. Előbbi a Belényesi Adó- és Pénzügyi Igazgatóság vezetője, míg utóbbi végrehajtási főbiztos.</p>

A vádirat szerint a két vezető pozíciót betöltő férfi szándékosan figyelmen kívül hagyta több cég kifizetési elmaradásait, ezzel 3 millió 679 ezer 806 lej kárt okozva az államnak. A törvény értelmében ilyen nagymértékű adósságok esetében harminc napon belül kényszerített végrehajtást, illetve zárolást kell alkalmazni a cégekkel szemben, ez azonban nem történt meg. Több esetben nem csak arra volt példa, hogy nem indítottak eljárást a cégekkel szemben, hanem arra is, hogy hamisított igazolásokat bocsájtottak ki arról, hogy az illető vállalatoknak nincsenek tartozásai az állammal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!