ERDON Helyi hírek

2011.05.08. 14:57

A fényt ünnepelték Nagyváradon

<p>Nagyvárad - Harmadik alkalommal szervezte meg Nagyváradon a Fény fesztiválja elnevezésű rendezvényt a Romániai Cserkész Szövetség, a váradi önkormányzat és a Bihar Megyei Ifjúság és Sportigazgatóság.</p>

Az Ifjúság Hete részét képező rendezvény párhuzamosan zajlott 20 romániai és külföldi városban azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az apró dolgokra, illetve arra a meghitt légkörre, melyet a gyertyalángok tudnak teremteni. Összesen tizenkétezer gyertyát gyújtottak meg ebből az alkalomból a Nagyvásár téren (ma December 1 park), melyek kivételes hangulatot árasztottak. Az tér közepén több standot is felállítottak, így egyszerre több kulturális esemény is színesítette a programot. Zenei koncerteken, színielőadáson, kiállításon, vetítésen, műhelybeszélgetéseken stb. lehetett részt venni. A Humanitas könyvesbolt szervezésében a nyitott könyvek éjszakája keretében kedvezményes áron lehetett a helyszínen könyvet vásárolni. Több civil szervezet is bemutatkozott. A hideg, szeles időjárás ellenére az akció jól sikerült, száznál is többen vettek részt interaktív, rendhagyó rendezvényen.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!