ERDON Helyi hírek

2011.04.01. 10:59

Nálunk tiszta a levegő

<p>Nagyvárad - Az emberek Nagyváradon és Bihr megyében nem estek pánikba a fukushimai atomerőmű okozta sugárzásszennyezés után.</p>

Ez derül ki Eugenia Hamza, a Bihar Megyei Gyógyszerészkollégium elnökének szavaiból, aki elmondta, hogy bár van jódkészlet a patikájában, az emberek nem vásárolják azt. Hozzátette, hogy az Egészségügyminisztérium közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy nem ajánlatos a jódkészítmény indokolatlan szedése, mert komoly mellékhatsai lehetnek. A megyei főgyógyszerész eárulta azt is, hogy az utóbbi időben nem keresték fel az emberek a patikáját sugárzásveszély miatti aggodalmukban.

Normális szint

Nyugalomra adnak okot  Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség monitorizáló szolgálatának információi is. Adriana Calapod szolgálatvezető tájékoztatott arról, hogy Bihar megye térségében a radioaktivitás normális értékeket mutat, az utóbbi időben semmilyen változás, ingadozás nem volt kimutatható etekintetben. Hangsúlyozta, hogy az ügynökség központi intézményének tájékoztatása szerint nem valószínű, hogy a japán atomerőmű-katasztrófa bármilyen kihatással lenne a hazai környezetre.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!