ERDON Helyi hírek

2011.04.27. 15:30

Idén is lesz majális a vársáncban

<p>Nagyvárad - Május 7-8-án szervezi az idei vársáncbeli majálisát az RMDSZ. Változatos szórakozási lehetőségek várják az érdeklődőket. Szombaton a Hooligans, vasárnap Charlie és a United lép fel.</p>

Csütörtökii sajtótájékoztatóján Biró Rozália alpolgármester arra emlékeztetett: tíz esztendővel ezelőtt rendezte meg először a vársáncbeli majálist a várad-rogériuszi RMDSZ, azonban két-három év elteltével kiderült, hogy a számos programot lehetetlenség átfogni egyetlen helyi szervezet által, így az utóbbi időben valamennyi RMDSZ-körzet szerepet vállal ennek lebonyolításában. Változatos és sokrétű programok várják az érdeklődőket, talán ezzel is magyarázható, hogy évente átlagosan 7-13 ezres tömeg vesz részt valamilyen formában a különböző eseményeken. Az alapcél különben ugyanaz maradt: együtt gondolkodásra, cselekvésre buzdítani a magyar közösséget.

Czvikker Katalin főszervező, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető alelnöke hangsúlyozta: valamennyi helyi RMDSZ-szervezet rutinosan teszi a dolgát, néha pedig újításokkal állnak elő, amelyeket igyekeznek beilleszteni a műsorstruktúrába. Arra hívta fel a figyelmet: bár elsősorban szórakoztató jellegű programokról beszélhetünk, tartalmilag ezek sokkal többről szólnak, hiszen például minden évben gyűjtenek a Városi Kórház gyermek-onkológia osztályának. Idén először a Nagyváradi Magyar Színház információs sátrat fog működtetni a majálison, és közönségtalálkozóra is sor kerül.

Változatos programok

Május 7-én, szombaton délelőtt 11 órától a Lilliput Társulat bemutatja A király új ruhája című bábelőadást. Délben Jó ebédhez szól a nóta, közben pedig zajlik a Gulyások királya főzőverseny a váradi RMDSZ-szervezetek közt. A délutáni órákban a főszínpadon fellép a Tini Dance Center és a Kölyök Dance (kb. 15.30 órától), a budapesti Jack s Showgirls revűcsoport (17 óra), a Clevers tánccsoport (19), valamint Lisztes Sándor és a Vadrózsák (19.30). A tombolasorsolást 20 óra 20 perckor tartják, majd a magyarországi Hooligans együttes este 9 órától ad élő koncertet, mely után tűzijátékkal zárul a nap.

Május 8-án, vasárnap délelőtt 11 órától váradi iskolák műsoros összeállítását tekinthetik meg az érdeklődők. 13 órától kerül sor a Bihari tulipán néptáncelőadás  évadzáró rendezvényére. 18 órakor Ahol a sztárok születnek címmel a Francisc Hubic Művészeti Iskola könnyűzenei szakának diákjai lépnek fel. A tombolasorsolást negyed 9-kor tartják, végül pedig Charlie és a United együttes ad közös élő koncertet.

Alternatív szórakozás

Az érdeklődők az idei majálison is választhatnak különböző alternatív szórakozási lehetőségek közül. Szombaton például sporttevénységek zajlanak majd, lesz várlátogatás, kézműves-foglalkozás, játszóház, közlekedés-biztonsági és karítativ program is. Pető Csilla parlamenti képviselőpedig szaktanácsadói sátrat fog működtetni. Vasárnap az NMD szervezésében tehetségkutató versenyre kerül sor (Most mutasd meg), de az Anyák napjáról sem feledkeznek meg, valamint psziho-kuckó, illetve Zabhegyező játék-kuckó is várja az érintetteket.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!