ERDON Helyi hírek

2011.04.27. 15:20

Hatvan éve a pályán

<p>Nagyvárad - Szerdán délelőtt a nagyváradi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán a sajtó jelenlétében köszöntötték a 87 éves George Filip szülész-nőgyógyászt, aki hatvan évvel ezelőtt kezdte praxisát.</p>

Dr. Chitulea Petru főorvos méltatta az idős nőgyógyász munkásságát, aki elmondta, hogy az évek során nagyon sokat tanult tőle. George Filip a nagyváradi nőgyógyászat élő szobra, aki igazi példaképe lehet a fiatalabb orvos-generációnak, fogalmazott Dr. Chitulea Petru. Filip egy bronzszobrot vehetett át a kórház vezetőitől, ami egy női alakot ábrázolt. Csütörtökön este 19 órától egy kerekasztal-megbeszélést tartanak, melyen George Filip mesélni fog a váradi szülészet és nőgyógyászat történelméről valamint egykori kollégáiról akik bár sokat tettek a városért, munkásságukat kevesen ismerik. A megbeszélés a kórház Kolozsvár úti székhelyének földszinti tanácstermében lesz megtartva.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!