ERDON Helyi hírek

2011.04.13. 15:35

Egyetemek karavánja Váradon

<p>Nagyvárad - Tizenegyedik alkalommal szervezte meg az Országos Magyar Diákszövetség a Felvételi Tájékoztató Körutat, s az Egyetemi Kalauz bemutatását. Ma Nagyváradon mutatkoztak be a résztvevő egyetemek.</p>

Négy egyetemi város felsőoktatási tanintézetei képviseltették magukat a Nagyváradi Magyar Diákszövetség ifjúsági központjában megszervezett rendezvényen: Nagyvárad mellett Kolozsvár, Temesvár és Marosvásárhely is jelen volt. Mint az már hagyomány, az egyetemisták nemcsak a szakokról, a felvételi követelményekről, ösztöndíjakról tájékoztatták az érdeklődőket, hanem a bentlakásokról, az egyetemi központokban lévő kulturális és szórakozási lehetőségekről és nem utolsó sorban a diákszervezetekről.

Két „karaván”

Egyéb tudnivalókról Máthé Szabolcs, a diákszövetség országos elnöke, Nagy Anita, a nagyváradi rendezvény szervezője, Debreczeni Sándor, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség vezetője, valamint Ravai Levente országos alelnök tájékoztatott. Megtudtuk: az Egyetemi Kalauz elnevezésű részletes kiadványt, mely a magyar diákoknak továbbtanulási lehetőségeit ismerteti, tizenkettedik éve jelenteti meg rendszeresen az Országos Magyar Diákszövetség, a tájékoztató körutat pedig tizenegyedjére szervezték meg. Az elmúlt évekbeli rendezvényhez képest az idén két „karaván” indult, az egyik Partiumot, a másik Székelyföldet fedi le. Zilah, Szilágysomlyó, Szatmárnémeti és Nagykároly után következett Várad, ezt követően Arad, Temesvár, Déva, majd Nagyenyed felé veszi útját a Partiumot célzó karaván. A másik körút ezzel párhuzamosan zajlik, s Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Székelykeresztúr, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és Brassó kerül útba.

Évről évre jobb

A nagyváradi szervezők értesítették az itteni magyar tagozatos végzős osztályokat is az eseményről, s több iskolából szervezett csoportok érkeztek a rendezvényre.

Nagyváradról a Partiumi Keresztény Egyetem, valamint a Nagyváradi Egyetem standjait tekinthették meg az érdeklődők. Utóbbi részéről Raul Derecichei, a Student Pro képviselője elmondta: minden ilyen jellegű tájékoztatás jól jön, a diákok így pontos információkat kaphatnak az elvárásokról, s arról, hogy az egyes szakok milyen képzést nyújtanak. A Partiumi Keresztény Egyetem képviselői szintén nagyon hasznos kezdeményezésnek tartják a rendezvényt, s kiemelték, hogy a szervezés is évről évre jobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!