ERDON Helyi hírek

2011.02.11. 13:53

Összpontosítani kell az erőforrásokat

<p>Az erőforrások összpontosítására van szükség annak érdekében, hogy valós eredményekről lehessen beszélni az egészségügyi rendszerben.</p>

Az ehhez vezető egyik lehetséges megoldás egyes kórházak átszervezése – nyilatkozta Cseke Attila egészségügyi miniszter.

„Az Egészségügyi Minisztérium folytatja a beruházásokat azokon a helyeken, ahol mind a kórházi személyzet, mind a helyhatóságok ténylegesen érdekeltek a színvonalas szolgáltatások nyújtásában. Ahol ez a fajta hajlandóság és igyekezet tapasztalható, azt ezentúl is támogatni fogjuk” – mondta Cseke Attila Marosvásárhelyen. A tárcavezető meglátogatta a Megyei Sürgősségi Egyetemi Kórház és a Megyei Egyetemi Kórház azon osztályait, ahol a minisztérium támogatásával végeztek felújításokat.

 A Sürgősségi Kórházban az Egészségügyi Minisztérium kiutalta pénzből 2010-ben felszerelték a szülészet-nőgyógyászatot (660.000 euro) és a gyermeksebészet műtőblokkját (1,5 millió euro). Ezen kívül, felújították a belgyógyászatot és a neurológiát is.

 „Idén is támogatjuk a sürgősségi osztály (UPU) felújítását és bővítését, valamint felszerelésekre utalunk ki támogatást a sürgősségnek, az intenzív osztálynak és a kardiológiának. Ezeket a befektetéseket a Világbank támogatásából finanszírozzuk, 1,4 millió euróval a felszerelésekre és 870.000 euróval az építkezésekre” – magyarázta Cseke Attila.

 A Maros Megyei Kórházban a miniszter ünnepélyesen átadta az új intenzív terápiás osztályt és a gasztoenterológiát, illetve meglátogatta az onkológiát és radiológiát, ahol szintén minisztériumi és megyei tanácsi támogatással vásároltak berendezéseket az elmúlt évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!