ERDON Helyi hírek

2010.12.16. 17:31

Decemberi szolgálatok

<p>Szatmár megye — A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye égisze alatt működő Máltai Segélyszervezet önkéntesei december 16–tól kezdődően több akciót is szerveznek a szegény, vagy a társadalom perifériájára sodródott emberek megsegítésére.</p>

December 16–án a szatmári Máltai Segélyszervezet nyilvántartásában szereplő 63 család részére, és további 28 szegény család számára juttattak el élelmiszert és tisztítószereket tartalmazó segélycsomagot az önkéntesek. Ez összesen 91 családot jelent, akik 140 csomagnyi (10 080 lej összértékű) ajándékot vettek át. A szervezet következő akcióját 18–án, 11 órai kezdettel tartja a szatmárnémeti Szent József templomban, ahol a szervezet foglalkozásain résztvevő gyermekek és fiatalok betlehemes játékát tekinthetik meg az érdeklődők.

Az ünnepi műsort követően a szervezők minden jelenlévőt szeretetvendégségre várnak, az agapén felszolgált finomságokat a Máltai Segélyszervezet önkéntesei készítették, illetve adományozták az alkalomra. Idén sem fog elmaradni az évről évre megszokott töltött káposzta-akció, melyet 24–én délelőtt bonyolítanak le az önkéntesek csoportjai Szatmárnémeti négy pontján (a 14–es lakónegyedben található egykori kazánház mellett, a Vulturului utcai szociális lakásoknál, az Ostrovului CD 2–es tömbháznál és a Ion Ghica utcai IPL–tömbházaknál) — A szétosztott töltött káposzták a szatmárnémeti Szent Alajos Konviktus konyháján (2000 darab), és a szatmárnémeti Astoria Szálló konyháján (400 darab) készülnek — tudtuk meg Pallai Kristóf fiókvezetőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!