ERDON Helyi hírek

2010.12.07. 10:36

A váradiak vevők a pesti humorra

<p>Nagyvárad - Három órányi röhögőgörcsben részesültek mindazok, akik nem sokallták az ötven lejes belépőt és jegyet váltottak a Dumaszínház három humoristájának nagyváradi fellépésére.</p>

A hétfő esti Stand up comedy est sikerét tekintve joggal gondolhatjuk, hogy immár Nagyváradon is megvetette lábát a világszerte népszerű műfaj. A mikulási humor-est előzményeként érdemes megemlíteni, hogy sokan túl drágának találták az 50 lejes beugrót, ehhez képest napokkal a hétfői fellépés előtt már nem lehetett jegyet kapni. Az Állami Filharmónia hangversenytermében sorra kerülő esemény tehát több mint teltházzal vette kezdetét, az emeleti sorok között még a földön is ültek érdeklődők. Az eseményt a szatmárnémeti Business Transaction szervezte több szponzor támogatásával. A három meghívott fellépő - Kiss Ádám, Aranyosi Péter és Lorán Barnabás - a legjobb formáját hozta. Már az első öt percben eldőlt: a váradi közönség vevő a Showder Klubból ismert magyarországi humoristák poénjaira. De nem csak a közönség volt ráhangolódva a fellépők sziporkázó "beköpéseire", hanem érezhetően ez fordítva is működött. A fellépők odafigyeltek a nézők minden rezdülésére. A műfajnak megfelelően olykor meg is kommentálták ezeket nevetség tárgyává téve az óvatlanabbakat kortól és nemtől függetlenül. A televízióból ismert alaphangulatot betetőzte a friss és olykor improvizatív humor: a vicces sztorizgatás, a pajzán viccek igen szemléletes elmesélése, vagy egymás kifigurázása.

Humorest levestésztával

Külön színfoltja volt az estének, hogy a humoristák Nagyváradhoz igazították mondandójukat, meséltek megtörtént erdélyi és partiumi élményeikről is, amit nagy tapssal jutalmazott a közönség. Másfél óra után tizenöt perces szünet következett, amikor is a résztvevők a fogyatékkal élők számára tehettek felajánlásokat. Az újabb poénáradat előtt egy kétszer kétszemélyes welnnes hétvégét sorsoltak ki a jegyet váltók között. A következő másfél órában sem unatkozhatott a közönség, a fellépők újabb poénzáporral tették próbára a nézők rekeszizmát. A mintegy három és félórás esemény után a fellépők rögtönzött közönségtalálkozót - avagy "humorista-simogatót" - szerveztek az egyik Teleki utcai pubban. Az egyik szponzornak köszönhetően egyébként nem távoztak üres kézzel a nézők a koncertteremből, ugyanis levestésztákat osztogattak az előcsarnokban.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!