ERDON Helyi hírek

2010.11.03. 17:36

Telt házzal működik

<p>Szatmár megye - A szatmárnémeti hajléktalanszállón hatvanöt hajléktalant fogadnak, nincs lakója a baba–mama részlegnek.</p>

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által működtetett hajléktalanszállón novemberi hónapban a 65 főt is elérte azon személyek száma, akik igénybe vették ezt a fajta szolgáltatást, annak ellenére, hogy a befogadóképesség 60 fő, tudtuk meg Săveanu Daniel intézményvezetőtől. Ez a szám enyhe növekedést mutat a nyári jelenléthez képest, ami átlagban napi 50 igénylőt jelent.

A Gladiolei utcai központban délután 6 órától lehet belépni és reggel 7 óráig tartózkodhatnak a rászorulók, aki tisztálkodhatnak, kimoshatják ruháikat, igény szerint tévézhetnek, vagy társasjátékot játszhatnak, olvashatnak. Az épületben ebédlő is van, itt a reggelit és a vacsorát elfogyaszthatják, amit a polgármesteri hivatal biztosít. Az emeleten található az ún. baba–mama rész, itt csak nők és kicsiny gyermekeik kapnak menedéket. De mint a központ vezetője elmondta, jelen pillanatban egyetlen egy édesanya sem igényelte ezt a fajta segítségnyújtási formát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!