ERDON Helyi hírek

2010.11.01. 13:40

Segítség a koraszülötteknek

<p>Bihar megye - Magas rezgésfrekvenciájú lélegeztetőkészülékkel látták el hétfőn a váradi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika koraszülött osztályát.</p>

Az Esély az életre, esély új emlékekre elnevezésű kampány, melynek során 11 hazai szülészetet látnak el 14 ilyen készülékkel, szeptember 1. és november 30. között zajlik, a romániai Procter & Gamble szervezésében. Négy bukaresti, két kolozsvári, továbbá Iaşi-i,váradi, nagyszebeni temesvári és marosvásárhelyi klinikák vesznek részt a kampányban, melyet megelőzően sehol Romániában nem használtak ilyen készüléket.

Nagyon sok koraszülött esetében van szükség lélegeztetésre, illetve e légzési nehézségek okozzák a legtöbb komplikációt az ő esetükben. Ez a fajta készülék az egyik legmodernebb, mely alkalmazkodik a koraszülöttek gyors légzési ritmusához és a legkevésbé erőlteti meg a tüdejüket. Amint dr. Valeria Filip, a neonatológiai osztály főorvosa nyilatkozta, a készülék abban nyújt majd segítséget, hogy csökkenjen a nagyon kis súlyú koraszülöttek elhalálozási aránya, illetve megelőzzék az elégtelen légzés miatt gyakran kialakuló szövődményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!