ERDON Helyi hírek

2010.11.21. 12:04

Rendelt ideje van a jótékonysági bálnak

<p>Nagyvárad - Tizenegyedik alkalommal szervezett jótékonysági bált a nagyvárad-réti református gyülekezet, melyre ezúttal a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) váradi székházában került sor.</p>

A szép hagyományra visszatekintő jótékoysági bált immár nyolc éve Erzsébet és Katalin napok hétvégéjén szervezi meg a réti református gyülekezet, mely az ételek elkészítésétől kezdve a terem feldíszítésén át a műsor összeállításáig mindent magára vállalt. Az áldozatos munka eredménye egy igen hangulatos, nemes szórakozásra alkalmat nyújtó bál lett a KREK dísztermében. A program hivatalosan nyolc óra után nem sokal kezdődött a művészi műsor bemutatásával. Elsőként Vincze Balázs és Pálfi Boróka énekeltek néhány népdalt, majd a néhány hete alakult Búzavirág Asszonykórus következett. Ezúttal is nagy sikert aratott a Váradi Dalnokok produkciója, amelyet Pálfi József tisztelete köszöntője követett.

Pálfi József beszédében hangsúlyozta, hogy fontos mindennek megtalálni az alkalmas idejét, mert mint mondta, mindennek rendelt ideje van az ember életében. Az embernek fel kell ismernie azt, mikor mihez van rendelt ideje, és azt is, hogy kinek-kinek mi a feladata. A tiszeletes jeleze is azt, hogy feladatunk közösségi tudatot kialakítani egymás közt, és soha nem szabad engednünk azt, hogy közöttünk mesterséges falak épüljenek, hiszen egy család, egy közösség, egy nemzet vagyunk. Ezt követően a Csillagocska néptáncegyüttes mutatott be egy bonchidai táncot, majd a meghívott előadók műsora következett. Molnár Gyöngyi, csíkszeredai tanítónő egy nótacsokorral érkezett az estre, amelyet a megjelentek még figyelemmel kísértek, azonban a meghívottként utolsó fellépő Nemes Levente produkciójára a több mint kétszáz fős közönség nagy részének már nem volt türelme figyelni, így az énekes-gitáros által megzenésített Szabó Lőrinc, Dsida Jenő, Balassi Bálint versek a teremben felharsanó kacagásokkal, koccintásokkal, hangos beszédekkel kellett versengjenek. A műsor után következett a várva várt svéd asztalos vacsorára, majd kezdetét vette a mulatozás, amelyen a népzenei és a könnyűzenei talpalávaló váltogatta egymást: a népzenét a Csillagocksa óvoda zenekara játszotta, míg Márkus Zoltán és barátai a könnyűzenét szolgáltatták. Este tíz óra magasságában megérkezett a bálra Biró Rozália és férje, valamint Tőkés László EP-alelnök is.

A jótékonysági bál utolsó kötött programja a tombolahúzás és az aukció volt, mely utóbbin a jótékonysági bálra felajánlott festményeket árvereztek el, majd folytatódott tovább a vidám hangulatú mulatság. A bál bevételeit annak az orgonának a hazaszállítására és összeszerelésére fordítják, amelyet a várad-réti református gyülekezet egy hollandiai gyülekezettől kapott ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!