ERDON Helyi hírek

2010.11.12. 06:52

Nem kérnek a fizetéses parkolóból a lakók

<p>Csíkszereda - Aláírásokat gyűjtött és beadványban fordult a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatalhoz a Temesvári sugárút több tömbházának lakója, nehezményezve, hogy a környéken hamarosan fizetéses parkolót alakítanak ki.</p>

A szóban forgó beadványt a Temesvári sugárút 34–65-ös számú tömbházainak lakói írták alá, és szerdán nyújtották be a polgármesteri hivatalhoz. Ebben azt kérik, hogy a város polgármestere fontolja meg a tömbházak előtti parkolók fizetésessé alakításának gondolatát, érveket is felsorakoztatva annak érdekében, hogy jobb belátásra bírják a döntéshozókat.

A 430 személy kézjegyével ellátott beadványban többek között nehezményezik, hogy az érintett lakótársulási egyesületeket senki sem kereste meg a parkoló ügyében, nem tájékoztatták őket a változásokról. Ők tulajdonképpen – mesélték érdeklődésünkre – a folyamatban lévő munkálatokból jöttek rá, mi is készül. Az aláírók állítják: a sugárút ezen része nem egy olyan központi, forgalmas része a városnak, ahol kereskedelmi tevékenység zajlik és nagy tömeg fordul meg, sőt intézmények sincsenek a környéken. „Pénzre megy ki a játék. Arra kényszerítenek, hogy mi, akik ott lakunk, megvegyük a parkolóbérletet vagy parkolójegyet, ami igen nagy anyagi megterhelés számunkra, nem futja a kis jövedelmekből. Legalább az ottlakóknak biztosítanának helyet” – mondta a panaszosok egy csoportja.

A fizetéses parkolók számának bővítéséről Csíkszereda önkormányzata októberi rendes havi ülésén döntött. „Az önkormányzati döntést megelőzően a téma napirendre került mind a szolgáltatási, mind a gazdasági szakbizottság ülésén, ahol bár voltak ellenérvek is, végül a többség csak úgy döntött, hogy az említett parkolóhelyek a fizetéses parkolók sorába kerüljenek. A lakossági beadványt ismertetni fogom a soron következő bizottsági üléseken a kollégákkal, és azt követően válaszolunk rá” – reagált a lakossági megkeresésre Szőke Domokos alpolgármester.

(www.szekelyhon.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!