ERDON Helyi hírek

2010.11.15. 13:44

Meggondolta magát a fotós

<p>Nagyvárad - Nem sokkal azután, hogy eredményt hirdettek Az év esküvői fotója versenyben, a váradi Sorin Bara e-mailt küldött az Euro Foto Art Egyesület titkárságának, melyben arra kérte a szervezőket: vonják vissza az egyébként díjazott Velence című sorozatát, mert rosszul értelmezte a közzétett szabályzatot.</p>

A zsűri úgy döntött, eleget tesz ennek, és jegyzőkönyvben rögzítette, hogy a rangsorban következő pályázónak itéli a Romániai Fotóművészeti Egyesület bronzérmét. Az érintett fényképész a váradi Alin Meze, aki korábban dicséretet érdemelt Pillanatok 1 című fotósorozatáért. Ugyanakkor a szervezők úgy határoztak, hogy két dicséretet nem osztanak ki a nem díjazott pályaművek alacsony művészi színvonala miatt, és elfogadják Marian Borza versenyző javaslatát, s az Egyszerűség című sorozatát a zsűri figyelmébe ajánlják. Utóbbi végül azon 19 szériamunka közé is bekerült, melyeket bemutatnak a nagyközönségnek. A kiállítást november 26-án, péntek délelőtt 11 órakor nyitják meg az Euro Foto Art Galériában, melynek keretében a díjakat is átadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!