ERDON Helyi hírek

2010.11.26. 09:30

Led Zeppelin idézés

<p>Nagyvárad - Csütörtökön este a nagyváradi városi kultúrházban lépett fel Mike Godorja & Blue Spirits zenekar Led Zeppelin feldolgozásokkal.</p>

A nagyváradi Körösvidéki Múzeum szervezésében került sor a csütörtök esti koncertre, amelyen Mike Godorja és zenekara adott elő néhányat a legendás Led Zeppelin együttes dalaiból. Elöljáróban dr. Aurel Chiriac a múzeum igazgatója szólt az egybegyűltekhez, aki elmondta, hogy ezt a hangversenyt szerették volna már a múzeum új székhelyén megtartani, de erre objektív okokból kifolyólag nem kerülhetett sor, de kifejezte reményét, hogy jövőre már valóban az új székhelyen énekelhet majd Godoroja. Chiriac elárulta azt is, hogy a kulturális intézmény tervei között szerepel a Teleki utcai kis zsinagóga felújítása, mely zsidó történeti múzeumként működne. Végezetül bemutatta az új múzeum belső kialakításának látványtervét, majd kezdetét vette maga a koncert.

A zenekar a Nobody s Fault But Mine című számmal kezdett, majd sorra következtek a Led Zep slágerek a bluseos You Shook Me-től kezdve az erdetiben megszeppentő szépségű Going to Calofornian át, a rockos Gallow s Pole-ig. Godoroja előszeretettel beszélt az est folyamán, számok közötti átvezető szövegei olykor kifejezetten hosszúra nyúltak, de így is nagyon jó hangulatot teremtett, a közönség többször is felállva tapsolta meg a zenekart. Mike Godoroja ügyesen tudta imitálni Robert Plant hangját és a Blue Spirits tagjai is ügyesen játszották el a tíz dalt és a három ráadásszámot. Ennek ellenére az est nem volt maradandó élménynek mondható, de arra mindenképpen jó volt, hogy  meghozta a kedvemet ahhoz, hogy a Led Zeppelin számokat eredetiben is meghallgassam.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!