ERDON Helyi hírek

2010.10.19. 15:03

Vesztésre áll a számítógép

<p>Szatmár megye - Népi gyermekjátékok a kortárs oktatásban, ez a címe annak a Comenius programnak, amelyben részt vesz a szatmárnémeti 9–es számú Óvoda bulgáriai, izlandi, olaszországi és spanyolországi intézményekkel közösen.</p>

A 2009 szeptemberében indult pályázat idei évi témája a népzene és néptánc a gyermekjátékokban. A projekt keretében a részt vevő intézmények képviselői immár negyedik alkalommal találkoztak, ezúttal Szatmárnémetiben vesznek részt egy három napos programsorozaton, mely megnyitóját kedden tartották. Az óvodában román, magyar és német tagozatos csoportok működnek, a gyerekek saját nemzetiségük néptáncait és népdalait mutatták be. A megnyitón PopErzsébet, az óvoda igazgatónője beszédében elmondta, észrevétele szerint a projekt első évének eltelte után a gyermekek inkább a népi gyermekjátékokat részesítik előnyben a televízióval és a számítógéppel szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!