ERDON Helyi hírek

2010.10.18. 15:46

Tüntetés lesz Biharban!

<p>Bihar megye - Bihar megyében tudomása szerint nincsenek spontán tanügyi tiltakozó akciók, mint más megyékben, viszont szerdára szervezett tüntetésre hívja a pedagógusokat a Bihar megyei Tanügyi Szabad Szakszervezeti Szövetség (FSLI) – tájékoztatta portálunkat Gheorghe Blaj, a FSLI Bihar megyei alelnöke.</p>

Az akció szerdán 14 órától zajlik, remélhetőleg többezer résztvevővel, tette hozzá. A nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házától indulnak el, a Dacia-hídon át jutnak el a Prefektúráig, onnan pedig a tanfelügyelőség felé veszik útjukat.

A fővárosban ülésezett

Sok mindennel elégedetlenek – többek között azzal, hogy az új tanügyi törvényt a kormány felelősságvállalással akarja elfogadtatni, a tárgyalások megkerülésével. Nem értenek egyet a nyugdíjkorhatár módosulásával sem – amint a szakszervezeti vezető részletezte, a Ceauşescu-korszakban heti hat napot dolgoztak végig, nem azt érdemlik, hogy csak 65 éves korukban mehessenek nyugdíjba. Ami pedig a fizetéseket illeti – „azokkal gúnyt űznek belőlünk” – tette hozzá.

Hétfőn egyébként a fővárosban ülésezett a FSLI vezetőtanácsa (Bihar megyéből Ioan Ţenţ szakszervezeti vezető vett részt), s többek között a következő lépéseket vitatták meg. Érdeklődésünkkor még nem tudták, hogy várható-e általános tanügyi sztrájk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!