ERDON Helyi hírek

2010.10.21. 14:14

Érmihályfalva: elfogadták a városrendezési tervet

<p>Bihar megye - Érmihályfalva Helyi Tanácsa októberi ülésén fogadta el a város általános városrendezési tervét (PUG). A térkép megtekinthető a Polgármesteri Hivatalban.</p>

Mintegy fél évvel korábban esett szó az általános városrendezési terv (PUG) időszerűsítéséről, és a képviselő–testület októberi ülésén egyhangúan el is fogadta az elkészült tervezetet. Kovács Zoltán polgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a lakosság részéről minimális volt az érdeklődés a munka iránt, ám akiknek voltak észrevételeik, azoknak óhajait a lehetőségek szerint a lehető legnagyobb mértékben figyelembe vették. Az új térképen a kül– és a beltelkek jól meghatározottan el vannak választva, a beltelkek nagysága a korábbi 1150–ről 1302 hektárra gyarapodott, ennek kerülete 28.251 méter.
 
Természetes telekhatárok
 
A térképet Egri György mérnök, az elöljáróság szakembere mutatta be a tanácsosoknak, válaszolva kérdéseikre. Mint megtudtuk, a munka során igyekeztek követni a természetes telekhatárokat, a várost elkerülő utak helye pedig nem került a beltelkek közé. Ennek okaként elhangzott, hogy – bár már évekkel korábban kijelölték, hogy merre lesz az elkerülő út Szatmár, illetve a határátkelő irányába, és a tervek is készen vannak – az ügy „parkoló pályán” van, és majd csak aktualitása idején foglalkoznak vele megint. A szóban forgó térképet bárki tanulmányozhatja a Polgármesteri Hivatalban. A téma kapcsán elhangzott, hogy az elöljáróság folytatja az egyébre nem alkalmas homokföldek erdősítését. Erre magánszemélyeknek is lehetőségük lesz, erről időben értesítik az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!