ERDON Helyi hírek

2010.10.06. 12:23

Közegészségügyi ellenőrzések

<p>Nagyvárad - Október első napjaiban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság akciócsoportjának tagjai kilenc olyan kereskedelmi egységet ellenőriztek, melyek közélelmezéssel foglalkoznak, s részt vesznek a XIX. Nagyváradi Ősz fesztivál eseményein.</p>

A felügyelők azt kontrollálták, hogy tiszteletben tartják-e az egészségügyi-higiéniai szabályokat, illetve nem vétkeznek-e a fogyasztóvédelmi előírások ellen. A következő eredményre jutottak: nem voltak megfelelőek a védőfelszerelések és az alkalmazottak nem vettek részt a kötelező időszakos orvosi vizsgálatokon; piszkosak voltak a pultok, a munkavállalóknak pedig csupán egy része végezte el a szükséges szaktanfolyamot. Ugyanakkor mintát vettek egy édességből, melyet elküldtek egy aradi laboratóriumba.
Mivel október 1-jén a vásár szervezői, a Városi Művelődési Ház és az önkormányzat nem biztosította a közüzemi szolgáltatásokat a villanyáramot kivéve, a hatóság azonnali hatállyal elrendelte, hogy biztosítva legyen a megfelelő mennyiségű ívóvízhez való hozzáférés, legyen több szemeteskuka, elegendő számú toi-toi WC, a használ vizet pedig egy helyi rendszerbe lehessen vezetni a zöldövezetre történő kiöntés helyett. Ugyanakkor felajánlotta, hogy tanácsadó nyújt hasonló nagyszabású események rendezésekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!