ERDON Helyi hírek

2010.10.04. 10:31

Keresztes Ildikó koncertezett Váradon

<p>Nagyvárad - Vasárnap este a XIX. Nagyváradi Ősz eseménysorozat keretében Keresztes Ildikó énekesnő koncertezett a Queen s étteremben. Saját dalokat és jól ismert magyar rockszámokat is elénekelt.</p>

Az élő koncertet a Balogh Joe és Seidler András alapította nagyváradi Aria Productions Kulturális Egyesület szervezte. A vasárnap este nyolc órára meghirdetett fellépés kezdési időpontjára zsúfolásig megteltek a Queens s étterem első emeleti termének padsorai, sőt, a nagy érdeklődésre való tekintettel pótszékeket is be kellett hozni. A marosvásárhelyi származású Keresztes Ildikó és kisérője, Popper Péter (billenyűk, ének) fél kilenc óra magasságában váltott ki először üdvrivalgást a közönség részéről, ami érthető is volt, tekintettel arra, hogy a Piramis együttes Szállj fel magasra című nótájával indítottak. Noha már ezzel a számmal is igen magasra tették a lécet, a két részre tagolt előadás során csak tovább fokozódott a hangulat. Közvetlen módorával az énekesnő elnyerte a jelenlevők tetszését, akik közül többen vele együtt énekelték a magyar könnyűzene irodalom olyan jól ismert gyöngyszemeit, mint például a Boldogság gyere haza (Cserháti Zsuzsa), Adj helyet magad mellett (Bikini), Utolsó érintés (Edda művek), Örökké tart (Tankcsapda, Hooligans), Várlak (Kovács Kati) vagy a Maradj velem (Korál). A fergeteges buli légkörére jellemző, hogy Koncz Zsuzsa Valahol egy lány című zeneszámát Keresztes Ildikó már a rajongók közt sétálva, néha köztük helyet foglalva adta elő. Ugyanakkor érdekes színfoltja volt a koncertnek, amikor a Foaie verde című román népdal eléneklésével is próbálkozott, s bevallotta, hogy tinédzser korában Dida Drăgan volt az egyik kedvenc énekesnője.
 
Csak játszom
 
Természetesen az énekesnő legutóbbi, Csak játszom című lemezéről is felcsendültek dalok, ezen a korongon többek közt az a szerzemény is megtalálható, melyet a művésznő közösen énekel Tabáni Istvánnal. Keresztes Ildikó az X-faktor elnevezésű tehetségkutató műsorban való szerepléséről is beszélt, nem rejtette véka alá, hogy a különböző internetes fórumokon sokszor durva és sértő kritikákkal illetik, többek közt lerománozzák a magyarországi hozzászólók. Később felhívott a színpadra egy váradi fiút, Surányi Botondot, aki jelentkezett a versenyre, azonban nem jutott tovább. Az énekesnő legkitartóbb rajongónak egyébként egy kislány, Zsófi bizonyult, aki szinte végig a színpad előtt táncolt. A koncert után Keresztes Ildikó szívesen fényképezkedett az ezt igénylőkkel, s autogrammokat is osztogatott.
 
Fontosak a gyökerek
 
"Nagyon jól éreztem magam Váradon, bár egy picit fáradt voltam, úgyhogy egy kicsit sajnáltam a közönséget, de annyira aranyosak meg lelkesek voltatok, hogy tényleg inkább én köszönöm nektem, mint ti kellene köszönjétek nekem. Nem túl gyakran járok Erdélyben, de nagyon remélem, hogy egyre gyakrabban fogok, hiszen az elmúlt évben Marosvásárhelyre is sűrűbben jártam, ezért reménykedem abban, hogy Váradra is többek fogok jönni. Más érzés itt énekelni, mint Magyarországon. Nyilván ezt csak az értheti, aki innen származott el. Ez egy nagyon hosszú téma, ezért erről most nem szeretnék beszélni. Egészen más, nagyon jó érzés, és örülök annak, hogy nem csupán nem feledkeztem meg arról, hogy honnan indultam, hanem egyre inkább fontosabb lesz számomra"., nyilatkozta az erdon.ro-nak.
 
Ciucur Losonczi Antonius
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!