ERDON Helyi hírek

2010.10.24. 17:16

Büntetés vár a kivitelezőkre

<p>Nagyvárad - Nálunk is olvashattak arról a hölgyről, aki egy Szent László téri bankból kilépve súlyos fejsérüléseket szenvedett, mert fejére hullott egy vakolatdarab a felújítás alatt álló épületről. Az Állami Építkezési Felügyelőség területi kirendeltsége eljárást indított a baleset felelőseinek kiderítésére.</p>

A vizsgálat nyomán bebizonyosodott, hogy a felújítást végző vestind Construct vállalat nem tartotta tiszteletben az összes vonatkozó előírást. Adriana Lipoveanu, speciális felügyelő a helyszínre érkezvén megállapította, hogy a cég rendelkezik minden szükséges engedéllyel. A több mint száz éves épületen tetőszerkezeti renoválást is végeznek, ilyenkor pedig kötelező módon egy faszerkezetes átjárót kell kialakítani az épület körül, mely megakadályozza a hasonló baleseteket. Az eső miatt fellazult a párkányzat és ez is közrejátszott a baleset bekövetkezésében. Még tart a vizsgálat, de minden valószínűséggel a vállalat nem ússza meg a büntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!