ERDON Helyi hírek

2010.09.16. 15:04

XIX. Nagyváradi Ősz: Keresztes Ildikó is fellép

<p>Nagyvárad - az RMDSZ-nél tartott sajtótájékoztató keretén belül Biró Rozália alpolgármester azokat a magyar vonatkozású programokat ismertette, melyekre a XIX. Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat keretében kerül sor.</p>

Biró Rozália alpolgármester, nagyváradi RMDSZ-elnök kifejtette: akárcsak a Festum Varadinum vagy a Ki Mit Tud?! rendezvénysorozatok esetében, most is arra összpontosítottak, hogy lehetőleg a helyi értékeket promoválják, váradi művészeknek és énekeseknek biztosítsanak érvényesülési lehetőséget. A XIX. Nagyváradi Ősz fesztivál keretében zajló magyar vonatkozású események helyszíne a Mészáros Zoltán vállalkozó által vezetett Queen s Pub étterem és szórakozóhely lesz. Az első program szeptember 24-én, péntek délelőtt 10 órakor kezdődik, a gyermekek számára rendeznek foglalkozásokat. Szintén e napon, illetve 25-én, szombat délután folytatódik a tavalyi Könyvmaraton, beszélgetések és fellépések színesítik a programot. Többek közt a Partiumi Keresztény Egyetem kiadványait, valamint Szilágyi Aladár, Králik Lóránd és Péter I. Zoltán új köteteit is bemutatják.
 
Élő koncertek
 
Október 3-án, vasárnap este 8 órától több hónapos egyeztetés eredményeképpen Keresztes Ildikó erdélyi székely származású, Magyarországon élő énekesnő ad koncertet. Belépőjegyeket 20 lejért lehet majd vásárolni, mely összeg a fogyasztást is tartalmazza. Október 9-én, szombat este 8 órától az esztergomi Cé-Có együttes lép fel, 10-én, vasárnap este 8 órától pedig a nagyváradi Bohém Band nevű színészegyüttes debütál, melynek tagjai Molnár Júlia (ének), Kiss Csaba (dob), Csepei Róbert (gitár) és Pál Hunor (billentyű). Utóbbi két koncert ingyen lehet megnézni, meghallgatni.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!