ERDON Helyi hírek

2010.09.30. 09:26

Mi legyen veled Szent László tér?

<p>Nagyvárad - A nagyváradi RMDSZ szerdán közvitát szervezett a városháza nagytermében a város központi főtereinek felújításáról. A jelenlevők véleménye megosztott volt az ismertetett térrendezési elképzelésekkel kapcsolatban.</p>

Bevezetésként Biró Rozália alpolgármester ismertette a keretet, amelyben a főtérátrendezés megvalósul, ez pedig nem más mint az integrált városrendezési terv, melynek megvalósítására 10,5 millió eurót lehet lehívni uniós forrásokból. Az említett összegből 7,5 millió euró a nagyváradivár felújítására menne el, megközelítőleg 3,2 millió eurót pedig a Sznet László és a Bémer terek felújítására fordítanának. Az alpolgármesterasszony azt is jelezte, hogy a térrendezésre elfogadott három pályamunka közül az egyiket visszavonta annak tervezője, Horia Goga.

Ő volt az, aki lényegében meghagyná a Szent László tér jelenlegi struktúráját, és csupán a terek felújítására fektetett hangsúlyt. Biró hozzátette, hogy a térrendezést megelőzné a helyszínek infrastrukturális felújítása. A fórumon Emődi Tamás ismertette a térrendezés legfontosabb elemeit, majd a polgárok mondhatták el véleményüket. Többségben voltak azok, akik nem értenek egyet azzal az elképzeléssel, hogy fákat vágjanak ki, még akkor sem, ha helyettük újakat, igaz, kisebbeket ültetnének, de voltak olyanok is, akik pozitívan nyilatkoztak Emődi Tamás elképzeléséről.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!