ERDON Helyi hírek

2010.09.30. 07:48

Látványos bemutató Szatmárnémetiben

<p>Szatmárnémeti - A szatmárnémeti Angel Dog Egyesület szerdán projektbemutatót tartott az érdeklődőknek.</p>

A szatmárnémeti Angel Dog Egyesület nemrégiben egy 5500 euró összértékű EU-s pályázatot nyert a Szatmár Megyei Sajátos Nevelést Igénylő Gyermekek Integrált Tanintézete (volt Speciális Iskola) számára. Ennek köszönhetően az autizmussal élő gyermekek is részesülhetnek kutyaterápiában. Amint azt Szabó Zoltán, az Angel Dog Egyesület vezetője elmondta, az erre a célra megnyert projektjük ez év július elsején indult útjára és december 31-ig tart. „Most vagyunk az elnyert projekt félidejénél. E mostani pályázati bemutatóval arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy az állatterápiás módszer alkalmazása sokat segíthet a fogyatékkal élő gyermekeknek a társadalomba való későbbi integrációban” - fejtette ki Szabó Zoltán, aki hozzátette, hogy véleménye szerint a tegnapi akciójukkal sikerült felhívni a nagyközönség figyelmét ennek fontosságára.

Fejlesztő kikapcsolódás

„A kutya jelenléte olyan belső késztetéseket indít el, amelyek az autizmusukból eredő társas interakciós blokkokat feloldják ezeknél a gyermekeknél” - nyilatkozta meggyőződéssel Asztalos Tünde gyógypedagógus, a Szent Benedek Autistákért Egyesület alelnöke. A szakember azt is elmondta, hogy az állat és a gyermek között létrejövő kapcsolat és a kölcsönös bizalom kialakulása nagy mértékben segít ezeknek a problémás gyermekeknek. „A kutyákkal való munka egyfajta szórakozási lehetőség a fejlesztő kikapcsolódás mellett” - tette hozzá Asztalos Tünde. A pályázat kiterjed a szatmárnémeti Angel Dog Egyesület és a Mária Otthon, valamint a nagykárolyi Werding Hoffmann Egyesület gondozottaira is, akik a sikeres projekt keretében fél éven át hetente két alkalommal részesülnek ebben a kutyaterápiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!