ERDON Helyi hírek

2010.09.27. 09:30

Kolbászkészítés mesterfokon

<p>Nagyvárad - A Nagyváradi Ősz keretében zajló Top Expo kiállítás egyetlen, a magyar közönség érdeklődésére is számot tartó rendezvénye a Békéscsabáról érkezett Csabai kolbászkészítők bemutatója volt.</p>

A vasárnapi borongós időjárásnak is betudható az, hogy viszonylag kevesen vettek részt a bemutatón. A békéscsabai vendégek lépésről lépésre - a disznóhús ledarálásától kezdve a fűszerezésig - bemutatták, hogy hogyan készül a Csabai kolbász.  A ledarált húst édes, őrölt, házi paprikával, sóval, apróra vágott fokhagymával, és fűszerköménnyel ízesítették, majd sertés vastagbélbe töltötték.

Érdekességként elhangzott, hogy az eredeti Csabai kolbász nem tartalmaz egyáltalán borsot. A közönség a munkafolyamat végén meg is kóstolhatta az így készült ízletes kolbászt, melynek jellemzően paprikás, fűszeres íze van. A vendégek szeretettel hívják és várják a nagyváradiakat is a 2010. október 28.-31 között sorra kerülő Békéscsabai Kolbászfesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!