ERDON Helyi hírek

2010.09.20. 07:19

Új évet kezdtek a cserkészek

<p>Szatmárnémeti - A szatmárnémeti Dsida Jenő cserkészcsapat szombat délelőtt tartotta meg cserkészévnyitóját Boga Ferenc csapatvezető irányításában.</p>

Szombat délelőtt a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban gyülekeztek a Dsida Jenő cserkészcsapat tagjai, majd átvonultak a Református Gimnáziumba, ahol Boga Ferenc csapatvezető megtartotta a már hagyományosnak számító cserkész évnyitót. A cserkészek mellett az évnyitón érdeklődők is részt vettek, akik többet tudhattak meg a cserkészcsapat megalakulásáról, valamint annak múltjáról is. 1948 előtt Szatmárnémetiben több cserkészcsapat is működött, majd 1992–ben az „öreg” cserkészek közül páran megalapították a Dsida Jenő cserkészcsapatot. A cserkészet alapja: a hit ápolása, a lokálpatrióta hazaszeretet, az embertársak szolgálata, a természettel való együttélés, valmint a sport és az egészséges életmód.
Az évnyitót a cserkészek imájával indította meg Boga Ferenc, majd köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, minden szombaton tartanak találkozót a cserkészek, a foglalkozások egy része pedig az örs vezetők irányítása alatt zajlik majd. Hozzátette, hogy mivel a szavaknál a képek többet mondanak, azokkal elevenítették fel az elmúlt év kirándulásait, tevékenységeit, melyeket szóban is kommentáltak, valamint a nyári táborban készült rövid videót is bemutatták. A képes, videós bemutató után beszélgetésen vettek részt a jelenlévők, az érdeklődők pedig kérdéseikre kaphattak választ. Az évnyitó közös játékkal fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!